Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Star yazı bol yarışma ve talk show’la geçirecek. ‘Çarkıfelek’te ünlenen Hande Sarıoğlu’nun Ümit Erdim’le birlikte sunduğu ‘Pasaport’ yarın başlıyor.
Emre Karayel’in sunacağı ‘Bul Bakalım’, fragmanlardan gördüğüm kadarıyla iş yapar gibi.
Yeni dönem medyanın yıldızlarından Rasim Ozan Kütahyalı’dan ‘light’ bir program gelecek. Partnerleri Berna Laçin ve Bonbon Funda (radyocu kardeşimiz). Bakalım tantanası nasıl olacak? Yüksek sesten gideceği kesin; ‘Yerden Göğe’.
Radyo kökenli arkadaşımız Zeki Kayhan Coşkun ‘Matrax’la karşımızda olacak. ‘Kahramanlık hikayeleri üzerine kurulmuş’ bir yarışma daha geliyor. Hayat kurtarma durumları.
Ve ‘Star Akademi’. Valla programlar iyi yapılırsa, keyifli olur bu kanal.

Haberin Devamı

‘KÜÇÜK SIRLAR’ FANLARI İŞ BAŞINDA
Tüm TV eleştirmenlerini köşeleri zaman zaman bombardımana tutulur. Bu, çoğunlukla dizi izleyicileri ekibi tarafından yapılır. Başında da ‘Küçük Sırlar’ gelir. Yine dizinin izleyici örgütlenmesi ayakta; istekleri ‘Küçük Sırlar’ın yazın da devam etmesi. Facebook’ta sayfaları varmış, meraklıları oraya uğrasın, tüm hikayeler orada. Ben kısaca değinmiş oldum.

‘ABİ’LER TATİLE ÇIKIYOR
Onlar bir yerde kavgasız tartışmanın vazgeçil-mezi oldu; Emre Kongar ve Mehmet Barlas. ‘Yorum Farkı’ tatile giriyor. Eh, onların da dinlenme zamanı geldi.

İKİ YENİ DİZİ
Pazartesi günü Fox’ta ‘Dinle Sevgili’ başlıyor. Başrolde Zeynep Dörtkardeşler var. Yeni nesil yetenekli oyuncu/ manken olarak söz ediliyor kendisinden. Bu dizide kendini ispatlama şansı olabilir. Cem Kılıç kardeşimiz eşlik ediyor.
Perşembe günü de ATV’nin yazlık dizisi ‘Kalbim Seni Seçti’ başlıyor. Sermiyan Midyat başrolde. Onun için “Hak ettiği değeri bulamayan sanatçılardan” deniliyor.
Bunlar yaz dizileri. Arada tutarsa kanallar için kâr hanesine yazılır.

AZ LAF ETTİ, ÇOK REYTİNG ALDI
Seçim gecesinin ilginç sonuçları geliyor. Bunlardan biri o gece kanalların yayın saatleri. Yani seçim gecesi ne kadar yayın yaptıklarıyla ilgili. Bir kanal var ki en az konuşan ikinci kanal oldu, ama en çok izlenme payını aldı: Star.
İnterpress’in verilerine göre Star 4.5 saatle, en kısa süre yayın yapan ikinci kanal olmuş. En az olan da Kanal B. En uzun süre yayın yapan kanal, adı üstünde 24. Tam 24 saat yayın yapmış. Kanallar, ortalama 5 ile 8 arasında yayın yapmış.

REHBERiM
SİBER SALDIRI AYAĞINA MI?
“22 Ağustos’ta internet sansüre uğrayacak” diye bağıranların sayısı epey fazla. ‘Deşifre’ işin aslında bir siber savaş olayı olduğu iddiasında. Merak edenler ve bu konuları takip edenler için seçtim. (A Haber / 20.10)

Haberin Devamı

KEMAL TÜRKLER SUİKASTI
‘Faili Meçhul’ devam ediyor! Kemal Türkler suikastı ele alınıyor. Haber kanallarında bu ve benzer yapımlar önemli. “Az araştırdı, taraflı baktı” demeyi geçtim. Meçhule eğilen kaç program var? (TRT Haber/23.00)