Engin Akyürek’le ilgili dün yazdığım satırlar epey ses getirmiş. Seveni çok. Benim için de “Sen kötü oynuyor diye yazmışsın, onun için şimdi hizaya geldin” gibilerinden sözler vardı meşhur sosyal medya ortamında! Sözü edilen ‘Kara Para Aşk’ dizisi. Dizi finale doğru iyice sıradanlaşmıştı. Ama bu star olmak için engel değil. 14 Eylül 2015 yılında şöyle yazmışım, “Engin Akyürek için şöyle bir durum var; bundan sonra yapacağı dizi yine çok izlenecektir. Kıvanç Tatlıtuğ’un ‘Kurt Seyit ve Şura’ durumuna düşmeyecektir”
Son bir yıldır Akyürek’le ilgili bir haber var mı basında? Ben görmedim. Reklamda çıkıyor mu? Görmedim. Tatlıtuğ ile neredeyse akraba olduk ekranda. Şimdi yeni dizi çekecek. Star ortalarda az görünür bana göre. Şöhretimiz yerinde, paraları kazanalım diye düşünmez. Tatlıtuğ’un akıl hocaları yanlış yaptı. Akyürek doğru olanı.
AKDENİZ BİTİYOR MU?
CNN Türk’te, ‘Akdeniz’ belgeseline denk geldim. 2014 Fransız yapımı bir belgesel. Michael Pitiot çekmiş. Yazar, gezgin ve belgesel - film yapımcısı. Ekolojist ve fotoğrafçı Yann Arthus Bertrand’la beraber önemli belgesellere imza attılar. (Planet Ocean, Terra, Tunus Kuş Bakışı) ‘Akdeniz’ onlardan biri. Bugüne kadar kuş bakışı çekilmemiş birçok ülke Pitiot ve Bertrand’ın kamerasından bu belgeselde kendini gösteriyor. Bir belgeselde müziğin ne kadar önemli ve etkileyici olduğunu da kanıtlayan örneklerden biri. Armand Amar; belgesel ve film müzikleri dünyasının tanınmış ismidir. CNN Türk’te yayınlanan ‘Akdeniz’e yaptığı (Mediterranean: A Sea for All) müziklerin yer aldığı soundtrack albümünü bulursanız mutlaka dinleyin. Tavsiye olunur. Akdeniz’in geleceği hiç parlak değil. “İklim değişikliği sıcaklığı iki derece artırmış bu bölgede. Kahire’yi bunaltıcı metropol haline getirmeye yeter” diyor belgesel. “Nil nehri artık 80 milyon kişiyi doyuramayacak” sözleri bilmem sizlere ne anlatıyor?
Buğday memleketi ne halde?
“Her yıl Mısır 10 milyon ton buğday ithal etmek zorunda. Üstelik buğday tarımı burada başlamıştı” nereden nereye gelindiğinin bir özeti.
“Her yıl ortalama 600 bin hektar orman alanı küle dönüyor” vurgusu ve Yunanistan’dan görüntüler. Su sıkıntısı çeken ülkelerin yüzde 60’ı Akdeniz de uyarısı. İçme suyu bulamayan insan sayısı ise 20 milyon. Akdeniz böyle bir halde. Önüne geçilemez bir sonun ortalarında olduğumuzu hissettim izlerken.
Rakamlar, geriye dönülmez yolun rakamları gibi geldi.
‘46 YOK OLAN’ NE OLACAK?
‘46 Yok Olan’, standart dizi izleyicisinin ıskaladığı bir saat diliminde yayınlanıyor.
Pazar akşamı “Sabah kalkacağız” diyen izleyebilecek kitlenin de, ıskaladığı bir dizi oluyor. İnternet ortamında ilgi daha fazla. Kendisine gelirsek; hâlâ tam, kafasını bulamamış bir dizi.