Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeni dizi ‘Aşk ve Gurur’ Show TV’de başlayacak. Fragmanları ekranda dönüyor. “Jane Austin’in ölümünün 200’üncü yılında televizyona uyarlanan ölümsüz eseri” diye duyurusu yapıldı. Gelen eleştiriler arasında yazarın kemiklerinin sızlayacağı söyleniyor. Siz en iyisi hiç yazara, kitabın aslına ve de daha önce adına çekilmiş film ve dizilere bakmayın, yeni bir dizi olarak izleyin. Ekibe bakın mesela... Beğendim çünkü, ‘oyunculardan’oluşan bir kadrosu var.

Damla Sönmez’i ‘Güllerin Savaşı’nda eh biraz sonuna doğru senaryo baygınlığıyla keyifle izlemiştik. İkircikli hani, o mazlum, fakir aslında ama zengin olup yönetme ihtirasını bizlere aksettirmesindeki başarı etkilemişti. Dizide Tülin Özen var mesela... En son ‘Masum’ dizisinde (BluTV’de) izledim. Emel rolünün hakkını verdi. Ahmet Rıfat Şungar da var. ‘Ah Neriman’ kıymeti bilinmeyen ve bir yanıp bir sönen dizi olarak arşivdeki yerini almıştı. En son bu projede hatırlıyorum. Laçin Ceylan, ‘Çilek Kokusu’nda Burak’ın annesi Selda olarak işini iyi yapmıştı. Levent Ülgen var yine ekipte... Mert Fırat ise fragmanlardan edindiğim izlenimle tam bu rolün adamı gibi... Karşısındaki rakibi Alper Saldıran. Bir kadına duyulan aşkın rekabeti yaşanacak. İyi bir senaryo ve dizi sektörünün deneyimli yönetmeni Taner Akvardar’ın dokunuşlarıyla ben izlenebilir bir proje olacağı düşüncesindeyim. Yok kanal, yok dizi günü, yok total izleyici diziyi anlamadı, gibi bildik nedenler her daim varlığını koruyacak. Diyeceğim; iyi bir oyuncu ekibiyle fragmanlardan güzel kokular geliyor. Bu projenin Jane Austin’in bir eseri olduğunu da unutun, sadece izlemeye koyulun.

Haberin Devamı

‘ÇOK DERS ALDIM’

Serenay Sarıkaya, ‘Fi Çi Pi’de Duru rolüyle dansçı olacak. Bunun için altı aydır dans dersleri aldığını Kelebek’ten Sinem Vural’a söylemiş, uzun bir söyleşi olmuş. Bizim dizilerde müzisyen ve sporcu rolleri bir hayli sancılı oluyor. Bugüne kadar bu ‘rollerin’ altından kalkan bir oyuncu görmedim. Leyla Lydia Tuğutlu mesela ‘Bu Şehir Arkandan Gelecek’te dansçıyı oynuyor. Kaç sahnesini gördük? Bir ay ders aldığını söylemişti.

Haberin Devamı

TAKILMAYIN,  SADECE İZLEYİN