Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Her yıl yenisi, eskisi hatta daha eskisiyle ekranda ortalama 60’ın üzerinde dizi yayınlanır. Bu sayı hiç değişmez. Nitekim 2013-2014 yılında da ekranda yer alan dizi sayısı 78. Bunların 64 tanesi geçen sezondan... Yaz döneminden altı adet dizi var. 12 tanesi, daha önceki yıllarda
yayınlanıp sabah ve gece yarısı kuşaklarında gösterilenler...

Yeni sezonda dizilerin yarısı gider
Geçen sene fabrikalarda üretilen 14 yeni dizinin sekizi gitmiş, altı tanesi devam ediyor. Bu sene itibarı ile yayına giren yeni dizi sayısı yine 14. Bunların kafadan yedisi gidecek. Sanki yapımcılardan bunu biliyorlar da “Üretime devam” diyorlar.

Şimdiden yeni yedi dizimiz daha var
Eksikler olabilir. Interpress Ajansı’nın haberlerden topladığı sayı bu; “Kurt Seyd & Shura”, “Bugünün Saraylısı”, “Rakun”, “Ahirin Sesi”, “Kara Para”, “Yalan Aşk”, “Sevdaluk”...
“İşler Güçler” ekibinin de yeni dizi çalışması başladı ocak ayında ekranda olacakmış. Bu sayı daha da artacak.

En çok dizi yayınlayan kanal
TRT 1 ve ATV en çok dizi yayınlayan kanallar: Toplam 13 dizi yayınlıyorlar eskisi ve yenisi. FOX ve Kanal D 12’şer dizi yayınlıyorlar. Star 11 dizi yayınlıyor. Samanyolu’da dokuz dizi... En az dizi yayınlayanlar arasında Kanal 7 ve Show TV var; dört dizi.

Geleceğin yayın anlayışı; Daha az dizi daha fazla alternatif
Çok izlenen kanallar sıralamasında yer alan Show TV şimdi çok uzaklarda. Bir kanalın başarı kriterlerinden biri yayınladığı ve tutan dizileriyle ölçülüyor. Show TV’nin dört dizisi var. Bunlardan biri “Cennet Mahallesi”... İki dizisi “Bebek İşi” ve “Pis Yedili” iyi iş yapıyor. Yani diyeceğim, akşam iki dizi birden bitecek. Sağlam dört dizi niye yeterli olmasın? Bu üç beş senede değişecek değil. Ama önümüzdeki 10 yılın yayın gündemi böyle olacak diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

TELEVİZYONLARIN DİZİ POLİTİKASI

RTÜK DiKKAT SEK RAKI iÇiYORLAR!

“Yalan Dünya”da Tülay ile Zerrin pavyonda muhabbet halindeler. Barda takılıyorlar. Arka masalarda alem kıvamında. Dansöz de keyifli kıvırıyor. İçkilerimiz yeni duruma uygun renksiz ve kokusuz duruyorlar. Şimdi gayet hoş bir şekilde durum idare edilmiş. RTÜK ne diye bilir? Ya da alkollü içecekleri düzenleyen piyasa sorumluları(!) “Ben yemem barda oturuyorlar o halde mutlaka içki içmişlerdir” diyerek baskı mı yapar? “Kimi rakıyı sulu, kimi de sek içer” mi diyecekler? “Sek votka içen de var. O da olabilir” mi diyecekler? Bu sene bu işlerden dolayı epey malzeme çıkacak kafamıza göre takılacağız!