Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Taksim İstiklal Caddesi’nde bir bomba patladı. ‘Fulin Arıkan ile Haber Tadında’ programı canlı devam ediyor. Bir bilgi geldiğini söyledi Fulin Hanım. Saat 11.11 gibi. Programda 11.19 gibi muhabir Sena Kaya’ya canlı yayında bağlanıyor, ilk bilgiler geliyor. Programın sonunda bizlere “Aman TRT’den ayrılmayın, bilgiler gelecek” diyor Fulin Arıkan. Sonra? TRT Haber ‘Hattı Müdafaa’ programına geçiyor. O sırada haber kanalları normal akışlarını bırakmışlar; muhabirlerden haberler, görüntüler akmaya başlamış çoktan.
Alttan patlamayla ilgili bilgiler veriliyor ama! Neyse bu program da haber saatine kadar sürdü.

Artık haber bülteni başlayınca mecburen patlama haberini verdi TRT Haber! Söylenecek fazla bir şey yok. TRT anında muhabirleri ve araçlarıyla canlı yayına çıkacak kapasitede herhalde! Geriye bilerek ve isteyerek geciktirme kalıyor!

Haberin Devamı

Yayın yasağı yine geldi
Bombanın patlamasından yaklaşık bir saat sonra meşhur yayın yasağı getirildi. Tüm kanallar bunun bilincinde yayın yapıyor. Bilgiyle propaganda arasındaki farkı görmek lazım. Bizde ‘bilgi’ yasaklanıyor.
Bütün kanalların eline ‘olumsuz’ görüntüler geliyor. Kimse yayınlamıyor. Yayınlayan olursa verirsin baba gibi cezayı hatta kapatmaya kadar götürürsün!

Tedbirler sayesinde az ölü
24 kanalında Melik Yiğitel “İstedikleri saldırıları kolay kolay yapamayacaklar” dedi. Beyoğlu İstiklal’deki saldırıyı da bu kategoriye soktu.
Bundan böyle saldırı olabilir, ama öyle istedikleri boyutta büyük eylemler olmayacak.
Çünkü istihbarat çalışıyor, tedbirler alında rahat olalım istedi Melih Bey. Valla daha ne olsun İstanbul’un İstiklal Caddesi’nde patlattılar mı bombayı, Kızılay’da patlattılar mı bombayı? Ne yapalım, bundan sonrasına mı bakalım diyorsunuz?

MİLLİ ŞAİRLER DİZİLDİ

Cumhuriyet nasıl kuruldu ve İstiklal Marşı’nın hikayesini A Haber’de Salih Nayman şöyle özetledi; “Koskoca imparatorluk yedi düvele karşı verdiği mücadeleyi kaybetti. Ama sonrasında Türk Milleti kendi yurdunu, küçük bir kısmı da olsa, vatanını korumayı başardı.
Sonrasında o vatan içinde bir marş gerekiyordu ve milli şairler sıraya girdiler. Ama Mehmet Akif Ersoy o şiiriyle milli şair olarak, İstiklal Marşı’nın şairi olarak sonsuza kadar anılmayı hak etti.”
Peki diğer milli şairler ne oldu? Bu duruma ne dediler? O kadar sıraya girmişler
madem...