Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçen cuma akşamı TRT 1, keyifli olduğu kadar ‘rahatsız edici’ bir film izletti bize; ‘Yalanlar Üstüne’. Sadece bir sahneden bahsedeceğim. CIA, El Kaide’nin bir liderinin peşindedir. Kullandığı gazeteci-ajan Roger, bir plan yapar. Lidere ulaşmak için bir operasyon ve bu operasyonu yapacak olan sahte bir başka örgüt ve lideri lazımdır. Sadıki adında bir Ürdünlü mimar seçilir lider olarak. CIA merkezden ‘bilgisayarda uzman’ eleman vasıtasıyla Sadıki’nin bilgisayarına zaten girilmiştir.

Bize hiç yabancı değil
Oradan “İncir bahçesine kahramanca eylemi gerçekleştirecek kardeşlerimize selam olsun” diye bir mesaj geçilir malum yerlere. Örgütün adı ‘Uyanışın Kardeşleri’dir. Roger, Sadıki’yle ortak inşaat işi yapmaktadır! Onu Ankara’ya getirtir. Sadıki, aslında Türkiye’ye giriş yapmıştır örgüt lideri olarak. Bir güzel fotoğrafları da çekilir. Bir gece ansızın daha önce morgdan topladıkları cesetleri kargo uçağına bidirip İncirlik’e indirirler. Amaç bu yeni örgüte büyük bir operasyon yaptırıp El Kaide’nin dikkatini çekmek ve bu şekilde liderine ulaşmaktır.
Yer olarak İncirlik Üssü seçilmiştir. Bombalar yerleştirilir, o bölge boşaltılır ve uçakla getirilen cesetler yerleştirilir “Şu kadar insan öldü” demek için. Sonra bommm! Ve bildik senaryo; “Patlamayı henüz bir örgüt üstlenmedi” ardından “İlk kez adı duyulan bir örgüt üstlendi” haberleri. Bu arada Sadıki, iş yerindeyken bilgisayarından sürekli mesaj geldi uyarısı almaktadır. Ekrana bir bakar yüzlerce mesaj gelmiştir. Haberi olmadan gönderdiği örgüt mesajlarıdır bunlar.
Hiç yabancı gelmiyor değil mi? Mutlaka bir kare “Yahu şurada da şöyle olmuştu” diye düşündürüyor değil mi? Eşref Bitlis olayı mesela! Apo’nun Türkiye’ye teslim edilmesi mesela! CIA ajanlarının ülkemizde bu bölgelerde dolaşması mesela... Hani Devrimci Karargah örgütü mesela. Bir de ajan gazeteciler; sık sık böyle örnekler yazıldı çizildi, yabancısı değiliz yani! TRT çok fena bir iş yaptı bu filmi yayınlayarak!

Haberin Devamı

TRT iYi YAPMADI

ÖNCE İNTİHAR ETTİ SONRA YATAĞA DÜŞTÜ!

Haberin Devamı

Bir oyuncu üç gün arayla bir dizide intihar edip, bir başka dizide yatağa düşebiliyor bizde. ‘Muhteşem Yüzyıl’ın son bölümünde casuslukla suçlanan Gülizar Hatun kendisini, huzuruna getirildiği padişahın önünde balkondan aşağı atarak intihar etmişti. Aynı oyuncu üç gün sonra, FOX’ta karşımıza çıktı. Melis rolündeydi ‘Merhaba Hayat’ dizisinde. Burnundan kan geliyor ve fenalaşıyordu. Apar topar hastaneye kaldırılıyordu. Aynı oyuncu iki farklı rolde üç gün arayla karşımızdaydı. Önce intihar etti, sonra hastaneye kaldırıldı! Bu arada her iki rolü oynayan isim Melis Akman. Sanırım dikkatleri çekmiştir.

REHBERiM

OLAY YARATAN BELGESELCİDEN
Andrew Jarecki, ‘Capturign The Friedmans’ belgeseliyle olay yaratmıştı. Toplumsal normları tümüyle sarsan pedofili suç mu yoksa hastalık mı sorusunu ortaya koyan bir belgesel. Jarecki’nin yönetmen koltuğunda olduğu ilk uzun metraj filmi, ‘Güzel Günler’. Yine gerçek bir hayat hikayesi. David (Ryan Gosling), ABD’nin zengin ailelerinden Markslar’ın varisi. Annesi intihar eden David’in, babası Sanford Marks’la (Frank Langella) gergin bir ilişkisi var. Katie’yle (Kirsten Dunst) evlenen David’in ilişkisi zaman içinde saplantılı bir hal alıyor. İyi bir senaryo, sağlam oyunculuk... SİNEMA TV HD / 21.00