Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Show TV’de cuma akşamı tam bir havuz problemi yaşandı. ‘Deli Saraylı’ başlayacaktı. Ama bir baktık ‘Türk Malı’ var, eski bölüm. Sonra ‘Deli Saraylı yeni bölüm az sonra’ diye yazı çıktı. 40 dakikaya yakın ‘Türk Malı’ oynadı. Sonra yanda bu sefer ‘geri sayım’ belirten saat belirdi. Hani haber bültenlerine başlamadan ne kadar kaldığını belirten meşhur saat. Dizi için geri sayım var yani! Baktım ‘6 dakika kaldı’ yazıyordu. Demek ki bir 10 dakika önce başlamışlar saymaya! Yeni bölümün kasedi mi yetişmedi diye düşündüm. Peki neden ‘Türk Malı’ yarıda kesildi? O akşam bir garip durum olmuştu bu kesin!

ŞOV PROGRAMI YAPAMIYORUZ
Evet, RAI 1’in şov programına denk gelince anılar depreşti. Bizde şov programı denilince akla iki isim geliyor; Okan Bayülgen ve Beyazıt Öztürk. Ama onlar da hani ‘tam televizyon’ yapmıyor. Yan yana ya da bir masanın etrafında konuklar geliyor, arada artık ‘şov olsun’ niyetine birtakım sürprizler oluyor, aralara parodiler serpiştiriliyor. Ama şov adamı yok. Yani İtalyan televizyonunda seyrettiğim gibi.
Bir kere şov adamı çok. İki özel televizyon dışında şov adamı olan kanal var mı? TRT’de şov adına kim var: ‘Çeyiz Şov’! Ya da Ferhat Göçer... Bunlar şov mu? Şov adamı olmak başka bir şey. Dizi kanalları ve gece yarısından sonra ‘Ne yapalım biz bu işe başladık’ diyerek Kanal D iki şovmeni tutuyor. Dediğim gibi bir geceden sabaha eğlence gezintisi onlarınki. Neden bir dizi ardından şov programı yapmazlar?

Haberin Devamı

BİR HANEFİ AVCI PRODUCTION
Ahmet Hakan haftanın flaş konusu Hanefi Avcı’nın gözaltına alınması ve sonrasını ‘Tarafsız Bölge’de konuştu. Nedim Şener, Fikri Sağlar, Mehmet Baransu, Doç. Dr. Emre Uslu ve Önder Aytaç konuktu. Ekip sağlam. Bundan iyi kadro düşünülemez sahaya çıkacak.
Hanefi Avcı ve Necdet Kılıç ilişkisi hakkında konuşuyordu, Mehmet Baransu ile Nedim Şener gözaltında alınan ifadelerin tutanaklarını okumaya başladı. Bunun üzerine Necdet Kılıç’ın avukatı Elifsu Hanım aradı ve “Bu belgelere ben ulaşamıyorum siz nasıl ulaştınız, ayrıca bu davada gizlilik kararı var, burada bunu nasıl konuşabiliyorsunuz’ diye sordu... Bunun üzerine Ahmet Hakan şaşırdı.. ‘Öyle mi? Haberim yoktu’ dedi. Konuklarına döndü, “Nerden buldunuz bu belgeleri ve neden gizlilik kararı olan bir dava hakkında konuşuyorsunuz” diye sordu. Ama olan olmuş bir kere. Dava dosyası icabında çarşaf çarşaf gazetelerde. Geçmiş olsun.
Bu arada Tartışmanın merkezi İstanbul. Hep diyorum bu Ankara takımı ‘gariban’ kalıyor. Ses gitmiyor, ya da konuşana kadar İstanbul sazı eline alıyor. Önder Aytaç ve Fikri Sağlar işte tam da bu durumdaydı. ‘Ahmet Beeey’ diye bağırdı Aytaç. Ses duyulmadı. “Biz konuşmayacaksak çekip gidelim” dedi Aytaç. Neyse zar zor sesini duyurdu. İstanbul hiç susmadı. Neyse biraz da bağırış çağırış arasında bir ‘Hanefi Avcı Production’ bitti.


REHBERiM

CENGİZ SEMERCİOĞLU BAŞLIYOR
Cengiz Semercioğlu ‘Full Ekran’ı Star’a taşıdı. İlk programda Burcu Esmersoy, Zuhal Topal, Halil Ergün, Burak Özçivit ve Kenan Ece olacak. Televizyon dedikoduları için tavsiye olunur. Biraz geç bir saat ama olsun! (STAR / 00.30)

Haberin Devamı

İYİ TÜRK FİLMİ İSTEYENLERE
Çok az sinemada oynadı. Duyup da seyredemeyenler olmuş duyduğuma göre filmi. İşte bir fırsat; Yeşim Ustaoğlu imzalı ‘Pandoranın Kutusu’ bu akşam TRT Haber’de. ‘İnsanı, toprağı, değişen dönüşen ilişkileri yaralarımızı samimi ve içten anlatan ender filmlerden’ deniliyor. (22.30)

Haberin Devamı

ADALET BAKANINA İYİ RAKİP
Gazeteciler karşısına geçiyor işte pek sıkıştırma olmuyor. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ‘kendi sikletinde bir rakip’ karşısında; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar. Şu hakimler ve savcılar olayı bakalım neymiş? Dikkatli izleyip satıraralarında bir şeyler yakalanabilir. ‘Eğrisi Doğrusu’nda. (CNN Türk/ 22.00)

İLKLERİ O YAPMIŞTI
Hani şimdi Helin Avşar konuğunu kılıktan kılığa sokuyor ya... O işleri 80’li yıllarda yapan bir isim vardı; Mert Ali Başarır. Nasıl denir, bazı isimlerin şansı yoktur. Mert Ali şimdilerde Posta’da. Siyasetin mizahını yazılı basına ulaştıran önemli isimlerden biri oldu hep. Sky Türk’te ‘Ombudsman’nda mizah üzerine İdris Akyüz ile konuşuyor (21.00)