Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Digital TV Research, izle-öde abonelik sisteminin MENA bölgesiyle (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) ilgili bir rapor yayınladı. Buna göre Türkiye, 2023 yılında 6.72 milyon aboneyle bölgenin lideri konumunda... Bu sonuçları, tüm bölgenin abone sayısının üçte biri olarak değerlendiriliyor.

Gelir de artıyor

Araştırma, izle-öde abonelik gelirlerinde de büyük bir artışın olacağını öne sürüyor. Türkiye’nin bugün yaklaşık 451 milyon dolar olduğu belirtilen gelirinin, 2023’te 603 milyon dolara çıkacağı, söz konusu raporda yazılmış. Bölgenin en büyük içerik üreticisinin Netflix olduğu da araştırmada belirtilmiş.

Haberin Devamı

YENENLER, HANGİ GERÇEKLERİ ÖĞRETTİ?

Eser Yenenler’i tek başına geleceğin şov adamlarından biri olarak görüyorum. Kanal D gibi çok izlenen bir mecrada, iddialı bir şov programında sunum yapmak, kolay iş değil. ‘Şöhret Kafası’nın orijinali ‘Bigheads’, İngiliz ITV kanalında ekrana geldi ve büyük ilgi gördü. Ama gerçekten çok güçlü bir ekibi var. Jason Manford sunuyor. BBC, Sky3 ve ITV kanallarında yapmadığı program kalmamış. Üç stand-up gösterisinin DVD’si yayınlanmış, bir de müzik albümü mevcut. Eğlence dünyasının dört kol çengisi yani... İki yorumcusu var yarışmanın. Kriss Akabusi, İngiltere’de atletizmine damga vurmuş bir isim. Sonrasında TV dünyasına geçmiş, 1994’ten bu yana kameraların önünde... Bir diğer isim Jenny Powell. 1986’dan seri TV dünyasında... Hani neredeyse, sunmadığı tarz yarışma ve eğlence yok. Stand-up gösterisi de yapmış. Böyle bir ekipten çıkıyor iş...

Bizim yapımda, dekoru ve kuklalarıyla orijinaline yakın bir çalışma var. Eksiği, sunumda... Çünkü ekranda şov ya da yarışma sunucusu, bir elin parmakları kadar... Ekranda şov adına iş yapan hâlâ bir Beyazıt Öztürk mevcut. Mesela, yarışma sunucusu kulvarında başarılı bir Selçuk Yöntem var. Biz onu oyuncu olarak tanıdık. Bu işe başlama tarihi 2014... Böyle bir eğlence formatını alıp, ona sunucu bulmak hiç kolay değil. Oyunculuktan bozma, sunucular oluyor bizde. Yenenler, “Ben bu işi yapacağım” diyor en azından. Bir şans vermekte de fayda var.

Haberin Devamı

Eser kardeşimize tavsiye, daha bir hareketli olmak lazım. Orijinalini iyi izlemesinde fayda görüyorum.