Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İspanya’ya 3 - 0 yenildik. Maçta öne çıkan; ‘Arda yuhalandı.’ TRT 1’de Ersin Düzen isyan etti. Buna karşılık Düzen’e, vatandaş isyan etti. İsyan eden vatandaşa da yorumcular isyan etti. Böyle bir isyan gecesiydi! “Evet en kötü takımlardan biriyiz. Ama hiç hak etmiyorlar (...) İspanyollar Arda diye tezahürat yapıyorsa” diyordu Ersin Düzen. NTV Spor’da Metin Tekin kardeşim değişik bir açıdan baktı: “Bu çocuklar emeklerinin karşılığını kazanıyorlar. Siz çok sorgulayacaksanız, haksız paraları başka yerde sorgulayın.” ‘Takdir kültürümüzün’ olmadığının, Arda’nın gelmiş geçmiş en kariyerli futbolcumuz olduğunu belirtti. Aklıma Nihat Kahveci geldi. Real Sociedad maçlarını

TÜRKİYE YENİLDİ ORTALIK KARIŞTI
kaçırmazdık, gollerini izlemek için! Murat Kosova daha da değişik bir yorum getirdi: “Arda’yı yerden yere vuracak olan bizleriz. Oraya giden adam (maça yani) destekleyecek. Görevler değişmiş.” Nice’ten görüntülü, Mehmet Demirkol ‘ne şiş yansın’ halinde: “Tepki geleceği bariz ortada. Gelmeli miydi? Gelmemeliydi. Bir gol atsak 2 - 1 olacak. Bizi hayatta tutar. Yarış devam ederken yapmak doğru değil. Herkesin protesto etmek hakkı vardır (...) Arda çok kötü ama Barcelona’lı Arda”. A Spor ‘tam muhalefet’te. Erman Toroğlu ‘kemiksiz’ konuştu: “Terim istifa etmeli.” Gecenin önemli sözlerinden birinin sahibi TRT Spor’da Erdoğan Arıkan: “Ben bitti demeden bitmez dersem ben, şu anda bana tepkiler de gelebilir. Ama hâlâ bitmedi.” Ev ahalisiyle Arda’yı izlerken pek sinirlendik. Statta olsaydık o kafileye katılabilirdik. Bir konuda tatmin olduk, Selçuk’un oyundan alınabileceği gerçeğini gördük. Reklamlar sanırım devam edecek. Haa bu arada bizim kadın basketbol takımı Rio’ya gitme hakkını Küba’yı yenerek kazandı, NTV Spor’da canlı yayındaydı. Kimse duydu mu?

Haberin Devamı

YAYINCI ‘YOK’ DEDİ PEKİ KİM YAYINLADI?

Fransız futbolcu Pogba’nın Arnavutluk maçında ‘malum el hareketi’ni yaptığı yönünde iddialar ortalığı karıştırdı. Yayıncı kuruluş beIn Sport görüntüleri tekrar yayınlamayacağını açıkladı. Gerekçe olarak: “Biz Fransa Milli Takımı’nın destekçisiyiz ve şimdi bu gereksiz bir polemik olacaktır” açıklaması yaptı. Olay kanalda çalışan bir gazetecinin tweeti ortaya çıktı. Diğer yayıncı kuruluşu TF 1 de bu görüntüyü yayınlamadı. Peki nasıl ortaya çıktı? Belçika RTBF kanalı servis etti. Merak ettim bizde Türk futbolcu yapsaydı yayınlanır mıydı? Başka bir kanal yayınlasa ‘hain’ olur muydu? Fransızlar’ın Belçikalılar’la ilgili fıkraları meşhurdur. Bunun ‘intikamı’ mı alındı yoksa?