Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Çok izlenen açık kanalların tüm günü, ‘renksiz, kokusuz’ geçiyor. Akşam haber bülteni sonrası özeti ve yenisi ile, dört saatlik bir dizi maratonu. Ekranda hayat bu...

TV HEYECANI KALMADI

‘Arena’, ‘Siyaset Meydanı’, ‘32. Gün’, ‘Ceviz Kabuğu’, ‘A Takımı’ ve ‘Objektif’ şöyle bir sayabildiğim ilk kalemde... Şimdi o içerikleri yapabilir misiniz ya da izleyicinin tahammülü var mı? Bu reklam sisteminde televizyon kanalının böyle bir programı ekrana getirme düşüncesi olabilir mi?

TRT ne durumda? Onun tarihinde mesela bir ‘Ateş Hattı’ vardı, ‘32. Gün’ vardı. En son bu anlamda ses getiren ‘Sınırlar Arasında’, Banu Avar imzalı program olmuştu. Kaldırdılar. Bugün nedir durum? Özel televizyonların buzlanmamış ve biplenmemiş hali diyelim. TRT’nin hafta sonu stüdyo eğlence programları meşhurdu mesela. Güneş Tecelli ile Cenk Koray bugünün TRT’sinden çıkar mı? 

Haberin Devamı

Bunlar olurdu

Bakın Kanal D’de ‘Durum’ programı Güneri Cıvaoğlu imzalı, 1998 yılında kimi çıkartmış? Fazıl Say. ABD’de sürdürüyor o yıllarda sanatçı çalışmalarını... “Paganini’nin ünlü çeşitlemelerine öyle caz motifleri katmış ki parça alıp gidiyor” diye yazmışım. Şimdi var mı mesela böyle bir program açık kanalda yapılsın ve de ses getirsin? Dizilerden farklı çeşit olsun diye müzik programı yapılıyor da ne kadar izleniyor? ‘Türkiye dizi ihraç eden ülke’ diyerek paso dizi izlenen kanallar haline gelindi. İzleyici profili böyle ya da ‘böyle olsun’ isteniyor.

Bu işi YouTube yapıyor

Bu boşluğu fazlasıyla neresi dolduruyor?

YouTube...

Ekranda yüzünü görmediğimiz ve göremeyeceğimiz enteresan isimler konuk oluyor. Armağan Çağlayan buna en çarpıcı örnek. ‘Ortaya Karışık’ sokaktaki vatandaş röportajları ses getiriyor. YouTube’un IQ sorunu var ama bir de her alana açık olan, özel bir durumu da mevcut. Bugün geçmiş televizyon günleri aklıma geldi de...