Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TV 8,5 yeni yüzüyle şubat ayında karşımızda olacak. Peki neler var?

‘Sinema Güzeli Yarışması’

Antalya’da yapılacak ‘Sinema Güzeli Yarışması’, kanalın iddialı programlarından. Ceren Kaplakarslan’la Vatan Şaşmaz sunacak. Şükrü Avşar, Mehmet Yiğit Alp, Faruk Bayhan ve Çağrı Bingüller jüri olacak. Birinci seçilen yarışmacı, 2017 KKTC Miss Fashion TV International Güzellik Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Özge Ulusoy sabahları

Kanalın vitrininde Özge Ulusoy var. Ulusoy, ‘Hayatın Renkleri’yle sabah kuşağında olacak. Ezgi Avcı ‘Fenomedya’yla, eğlenceli klipler üzerine bir çeşitleme programı yapacak. ‘En Zayıf Halka’, ‘Yetenek Sizsiniz Türkiye’, ‘İşte Benim Stilim’, ‘Para Bende’ ve ‘Aileler Yarışıyor’ gibi bilindik TV8 yarışmaları serpiştirilmiş. ‘Bana Baba Dedi’, ‘Maral’ ve ‘Ayrılsak da Beraberiz’ yeniden izleyicinin keşfini bekleyecek diziler arasında...

Haberin Devamı

Sinema önemli

‘Sine 8.5’, ‘Hollywood Yıldızları’yla filmler izleyiciyle buluşacak. Magazin programlarının yanı sıra ‘İş yapan filmler’ gösterimi de var. Şubat ayında ‘Bodyguard’, ‘City Angels’, ‘Fracture’ ve ‘Wild Wild West’ ekrana gelecek bazı filmler.

Farklı programlar

‘Balık Dedektif’ bu anlamda dikkat çekiyor. Türkiye’nin tek balık gurmesi Derya
Yolyapan’la balıklara dair her şey ekrana gelecek. Program, ülkemizdeki yeraltı şehirleri, su altı şehirleri ve mağaralar konusunda yoğunlaşacak.

Dünya Kupası elemeleri

2018 Dünya Kupası elemeleri de izleyiciyle buluşacak. ‘Bay Tahmin’ ise cuma günleri kanalda olacak. NBA ve kick boks kanalın sporları. Tam kendi işi yapımlarla kişiliğini ortaya koyamamış, beklemek lazım.

Başka bir ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ mu?

Senarist Cüneyt Aysan olunca ‘Cesur Yürek’, söylemiyle çok benziyor. Yeni bir Polat Alemdar olabilir mi Onur Tuna?

Senaryo epey uğraş veriyor. Ahmet Tatar’la (Hüseyin Avni Danyal) Ömer Korkmaz’ın (Onur Tuna) diyalogları mesela. Gürkan Bey, “Yapılan suikastı duymuşsundur. Asıl hedef, devlet için önemli en stratejik bilim adamlarından biri kaçırıldı. Kaçırılan Adem Bey silah, balistik füze, teknoloji yoğunluklu ne kadar askeri proje varsa hepsinden sorumlu. Suikastı yapan ve bilim adamını kaçıran, Halife örgütünün adamları” dediği anda Ömer ve Ahmet Tatar irkiliyor, “Onların namluları bizlere döndüğünden beri ben ticareti de irtibatı da kestim.” Ömer, “Belki tanıdığın vardır” diyerek isim almaya çalışıyor. “Devletin akıbeti senle bana kaldıysa” Ömer’den tam bir Polat Alemdar cümlesi, “Devlet bizim devletimiz değil mi? Topyekün bir savaş içinde. Üç cephede birden savaşıyor. Bizim mücadelemiz değil dersek nasıl kazanılacak bu savaş?” İstanbul’daki kabadayılar Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu’ya nasıl yardım ettiler? Devletim benden bir vazife istemiş kendi adıma hayır diyemem” der ve gider Ömer. Tatar ise finali yapar, “Delikanlı, vatan, millet diyorsun beni en zayıf yerimden vurup nereye gidiyorsun?”