Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dizilerin çarpıştığı yeni sezonda, TV8 yine yarışmalarıyla karşılarına dikilecek. Peki bu sezonda ne gibi yenilikler var? TV8 Kurumsal Satış Sorumlusu Emir Özkan’la konuştum. Bu sene kanal, ‘Göz6’dan çok şey bekliyor. Yani bildiğimiz yarışmaları bir yana, bu reality şovu kalıcı kılmak istiyor.

Bir bölümlük dizi

“Dizisi olmayan eğlence kanalı olmaz” diyenler var. Dizi olayının öyle bir günde oturacak bir iş olmadığı kanaatindeyim. Yani TV8, çok ünlü isimlerle denemeler yaptı ama olmadı.

Kanal, aslında başka bir iş yapacak, Özkan açıkladı: “Farklı yapım şirketlerine 120 - 130 dakikalık filmler çektirdik. Başrollerinde sevilen oyuncular yer alıyor. Komedi ve dram ağırlıklı olacak. Ekim ayında bunları ekranda yayınlamaya başlayacağız”
Birer bölümlük diziler aslında!

Haberin Devamı

Gündüz kuşağında neler var?

Bana göre Selim Yuhay kanala önemli bir transfer. Yuhay, ‘Evim Şahane’yle marka oldu. Benzerleri yapılıyor ama aynı ses gelmiyor. ‘Güle Güle Oturun’ artık bir hayran kitlesi oluşturmuş, Yuhay veekibini izlemek için kanalı tercih edecekler gibime geliyor.

Enteresan olabilir

‘Para Bende’ yeni sunucularıyla ekrana geliyor. Yarışma, ‘2016 Survivor’ın sevilen yarışmacılarından oluşuyor. Her bölümde, iki grup halinde bir ülkeyi gezecekler. Birinci grup, Serkay Tütüncü ve Zafer Mete diğer grup ise, Mehmet Özay ve Yunus Günce’den oluşuyor. Yarışmanın etinden sütünden yararlanmak lazım.

Saba Tümer olacak mı?

‘Saba Tümer ile Oyuna Geldik’in yayınlanmayan yeni bölümleri varmış, onlar ekrana gelecek. Ama anladığım kadarıyla yeni bir şey yok. Tümer’in sanki TV8’de beklediği olmadı gibime geldi.

1.5 SAAT DİZİ İZLENİR Mİ?

Bana göre en iyi yazlık işlerden biri FOX’un ‘No: 309’ dizisi. 40 dakika kadar bir özet verdi. Ardından 21.15 gibi gaza bastı. Tam 1.5 saat kesintisiz ekrana geldi. Araya reklam girdi, sonra sanırım bir 15 dakika daha...

Zaten o reklama girdiğinde bizim pil bitmişti. Dizinin de pili bitiyor aslında. Bu dizi, 60 dakika olsa yeter de artar bile.

NOSTALJİ DE BUZLANIR

‘Uçankuş TV’de, ‘Televole Nostalji’ görüntüleri oluyor. ‘Televole’nin, ülkemizin gelişme ve serpilmesinde kuşkusuz büyük katkıları olmuştur. O günleri izlemek heyecanlı oluyor. Mesela Acun’un şan ve şöhrete ilk adımları... Dikkatimi çeken ayrıntı şuydu; o yıllarda ekranda şaraplar serbest bir şekilde arzı endam ediyormuş. Nostaljisi buzlanarak veriliyor.