Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Netflix’teki Türk işi diziler, bir yerde üç oyuncunun da testi olacak. Karşılaştırma yapılacak. Peki kim? ‘Atiye’deki performansı ile Beren Saat, ‘Bir Başkadır’ ile Öykü Karayel ve fragmanı yayınlanan ‘Fatma’ ile Burcu Biricik. Şahsen ben sıralamayı şöyle yaptım; ilk sırada Karayel gelir. Biricik fragmanında ‘iddialı bir oyunculuk’ ile geliyorum mesajı var. ‘Başörtülü temizlikçi kadın ve de seri cinayet olayı. ‘Hem yerel hem de evrensel’ durumunda gerilim. İkinci sıraya koyarım. Saat, pek içine giremedi oynadığı dizinin intibası uyandı açıkçası.

Haberin Devamı

‘Mehmet Hocam bir bitirsinler’

Bu satırlar yazıldığı zaman diliminde ‘kapanma’ ne olacak belli değildi, hemen altını çizelim. Rahmetli amcam Orhan Koloğlu vefat edeli bir yıl olacak (17 Nisan 2020). Kapanma vardı. Bir yıl geçti, bugün yine başa döndük özetle.

CNN Türk’te ‘Tarafsız Bölge’de bu dönem ekranda en çok gördüğümüz isim Prof. Dr. Mehmet Ceyhan. ‘Hocam ne olacak şimdi?’ durumuna geri dönünce tekrar baş köşede. Bir de yine ekranın akşam mutlaka rastladığımız isimleri; Zafer Şahin, Hadi Özışık ve Şaban Sevinç var. Can Selçuki sanırım kadroya yeni giren isimlerden. Onu da artık sık göreceğiz.

Hocamız ortada etrafında, programın sunucu ve konukları. ‘Pandemide bu hallere gelmemizde kim sorumlu?’ tartışılıyor. ‘O parti, bu parti’ durumu. Hocamız tenis topunu izler gibi. “Ahmet Bey bir şey söyleyebilirim miyim?” diyor. Ahmet Hakan; “Hocam şunlar bir bitirsinler!”  “Biz Norveç, İsveç değiliz” örneği çok taze. Norveç Başbakanı yasaklara uymadığı için para cezasına çarptırıldı mesela. Neyse geldiğimiz nokta bu. Nedenler biliniyor, çözümler biliniyor. Hele bir bitirsinler!

‘BİR ... BİR DE SU!’

‘Camdaki Kız’da Sedat ile Nalan yemekte buluşuyor. Sedat yemekleri söylüyor; “İki deniz mahsulleri salatası rica edeceğim. Biri maydanozlu biri maydanozsuz. Bir ... bir de su.”

Üzümün fermante edilmesi ile elde edilen alkollü içeceği istiyor Sedat! Özendirmemek adına yazmıyoruz.