Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ÜNLÜLERiN KAVGA MEKANI TWITTER
Habertürk gazetesinin haberine göre, Türkiye’de 7 milyon kişi, Twitter’da. ‘Şanımız yürüsün’ pazarlama merkezi halinde. Twitter’dan bir mesaj attın mı şirket senden 0.43 kuruş kazanıyormuş. Twitter’ın bizden günlük kazancı 4 bin 80 dolar.
İnterpress Ajansı’nın basında çıkan haberlerden yola çıkarak yaptığı küçük araştırma şöyle bir gerçeği ortaya çıkarıyor; birbiriyle bu ortamda dalaşan ünlülerimizin sayısı üç ayda (ocak-mart arasında) 30’u bulmuş. Bu Twitter atışmalarının haber olma sayısı 161. Ay başına 50 haber. Peki kim kiminle dalaşmış ya da kimin hakkında çok tweet atmış?
Erol Köse: Sarmadığı kalmamış. Hülya Avşar, Seda Sayan, Hadise, Gülben Ergen, Özcan Deniz, Cem Yılmaz başköşede.
Demet Akalın: Ece Erken, Seda Öznur, Deniz Seki, eski ve yeni sevgilileri...
Nihat Doğan: Pascal Nouma, Müjdat Gezen, Survivor yarışmalarının ünlüleri.
Fazıl Say: Orhan Gencebay, Müslüm Gürses, Sezen Aksu.
Ata Demirer: Ferdi Tayfur, İbrahim Tatlıses ve ‘Berlin Kaplanı’ filmi polemikleri.
Tuba Ünsal: Gazeteciler Sibel Arna ve Evrim Sümer.
Seda Önder: Alişan, Demet Akalın...


LİG TV’NİN SPİKERLER YARIŞMASINDA HANGİ MAÇLAR SEÇİLDİ?

Haberin Devamı

Lig TV spor kanalında spiker adayı seçmek için bir yarışma düzenledi. Yarışmacılar anlatmak için iki maç seçti. Türkiye - Çek Cumhuriyeti ve Türkiye-Hırvatistan. Kalp dayanmaz iki maçtı. Seçim yerinde. Bu işi yapacaksan bundan iyi maç seçimi olamazdı...

‘LEYLA İLE MECNUN’UN DEDESİ

Fanatik bir kitlesi olan TRT’nin ‘Leyla ile Mecnun’ dizisinin sevilen karakteri, Dede’yi oynayan Erdoğan Özeren’i kaybetmiştik. Ekibe yeni durumu sordum. Ara ara sahnesi olan bir oyuncuydu. “Dizinin gidişatında bir değişiklik olmayacak. Bir iki replik değişecek” dediler. Dede’nin diyalogları hiç unutulmayacak.

REHBERiM

TRT’DEN YENİ PROGRAM

‘Gece Vardiyası’ kanalın uzun bir aradan sonra sunduğu gece müzik programı. Işın Karaca ve Hüseyin Turan konuklar. Metin Özülkü ve orkestrası var. Canlı performanslar olacak. Keyfi burada olabilir.
(TRT 1 / 23.00)

GIDA SKANDALI UZMANLIK ALANI

Haberin Devamı

‘Gıda skandalı’ diye aslında bir uzmanlık alanı var gazetecilikte. ‘Ekonomi muhabirliği’ gibi bir de özel olarak ‘gıda skandalları’ haberi uzmanlığı oluştu. Yani o derece durum vahim. Bal sahtekârlığından sonra salam, sucuk, sosiste ‘katkı maddeleri’ durumunu ortaya çıkardığı söylemiş ‘Deşifre’. Soruyor; şimdi sırada ne var? Cevabını bu akşam veriyorlar. (AHABER / 20.15)

ERGENEKON’A GÖNDERME DİZİSİ

‘Aynadaki Düşman’ TRT’de gösterilmişti. Polisiye dizi olarak biliniyordu. Ama o aslında ‘Ergenekon’la uğraşıyordu. Kanaltürk pek sevmiş, almış diziyi yine yeniden yayınlıyor. (22.00)