Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bloomberg HT’nin çok izlenen yarışma programı ‘Kelime Oyunu’ finalini yaptı. Yarışmayı kazanan Barlas Bey, sekiz milyar TL’yi Ali Nesin’in Matematik Köyü’ne bağışladı. Ali Nesin, vakıf adına tam yedi projeyle TÜBİTAK’a başvurmuştu. Ama hiçbir proje kabul edilmedi.
Bu konuyu yarışmada dile getiren Barlas Bey büyük ödülü kazandı ve parayı köye bağışladı. TÜBİTAK’a ya da iktidara rağmen bu ülkede bir şeyler olabiliyor!

HABER VE HAVA DURUMU FORMATINDAKİ REKLAMLAR
Son zamanlar hava durumu ya da haber bülteni gibi hazırlanan reklamlar kafa karıştırıyor. Dün sabah NTV’yi izlerken hava durumu başladı zannettim. Gökhan Abur’un sesi geliyordu ve ekranda hava durumu çizelgesi vardı. Fakat bir bir otomobil markasının yeni modelinin tanıtımı yapılıyordu. Bir an da olsa algıyı böyle karıştırıp bilinçaltına arabayı sokmanın ‘kalleşçe’ yolu diyorum buna ben!

REHBERİM

GERİLİM SEVENLERE GÜZEL BİR FİLM
Kanaltürk’te bu akşam yayınlanacak ‘Kusursuz Cinayet’ daha önce televizyonlarda oynamış bir film. Ama bazı filmler vardır bir daha izlenebilir. Vikipedia’da filmle ilgili şöyle bir dip not var;
“Senaryosunu Patrick Smith Kelly’nin, Frederick Knott’un ilk kez 1952’de Londra’da sahnelenen ‘Dial M for Murder’ adlı oyunundan uyarlayıp yazdığı filmin yönetmeni Andrew Davis’tir. Michael Douglas, Gwyneth Paltrow, Viggo Mortensen ve David Suchet’in oynadıkları filmin özgün müziğini James Newton Howard yapmıştır.
‘Kusursuz Cinayet’, Alfred Hitchcock klasiği, 1954 tarihli ‘Dial M for Murder’ (Cinayet Var) filminin bir yeniden çevrimidir. Bu nedenle film, ABD’de ‘Dial M for Murder’, Japonya’da da ‘Dial M’ alternatif adlarıyla da gösterime sunulmuştu.Alfred Hitchcock’un filminde senaryoyu da kendi oyunundan Frederick Knott yazmıştı. Eleştirmenler ‘Kusursuz Cinayet’i, Hitchcock’un ‘Cinayet Var’ı kadar başarılı bulmadı.(21.45)

SİYASI HİCİV: ‘YILIN BAŞKANI’
Yaz aylarında ekranı tekrar filmler sarıyor. ‘Yılın Başkanı’ Robin Williams’tan bir siyasi hiciv. Amerikalıların pek beğendiği bir şeydir ‘kendi bildiği yoldan’ giderken kendini eleştirmek. Eleştirmenler ‘güldüren düşündüren ama çok da fazla bir şey beklenmeyen film’ olduğunu söylüyor. Yine de Robin Willams için değer (TV 8/21.45)

ÖZHAN BAŞKAN ANILIYOR
24’te ‘Güzel Oyun’ futbolumuzun güzelliklerinden demetler sunuyor. Kısa süre önce hayatını kaybeden Galatasaray’ın eski başkanı Özhan Canaydın’ın hayatı, ailesi, dostları ve eski futbolcuların anlatımıyla izleyenlerle buluşuyor. Özhan Canaydın’ın sarı - kırmızı renklere olan bağlılığı ve ömrünü Galatasaray’a adayışının hikayesi ‘Güzel Oyun’da ekrana yansıyacak. (22.15)

Haberin Devamı

YERLİ ROCK’A HİZMET
Böyle diyorum çünkü; yeni grupların geniş kitlelelere duyurulması anlamında ‘Yüxexes’ görevini sürdürüyor. Bu akşam TNK var. Pasaj Müzik etiketiyle yayınladıkları ilk albümleri ‘Söyle Ruhum’un şarkıları ile ilk defa Dream TV’de. (22.20)

Haberin Devamı

TRT’NİN SPİKERLERİNE ELEŞTİRİ
“Milliyet’deki köşenizi devamlı izliyorum. Benim de takıldığım noktalara temas ediyorsunuz. Umarım Dünya Kupası maçlarını izlemeye başladınız. TRT’nin şahane spikerlerinin şahane anlatımları dikkatinizi çekmiştir. Tunuvanın daha başında teklemeye başladılar. İngiltere - ABD maçındaki spiker kardeşimiz, ABD’nin stoperi Onyewu’yu “Onweyu” diye dillendirdi, Findlay’i de “Fayndley” diye telaffuz etti. Daha kötüsü Manchester City’de oynanayan İngiliz oyuncu Shaun Wright Philips’i Aston Villa’nın oyuncusu diye lanse etti. Bu konuda bir yazı yazarsanız TRT dekiler uyanır belki. M. Güven”