Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kanal D’nin iddialı yaz dizisi ‘Aşkın Tarifi’ daha yayınlanmadan dünya pazarına sunuldu. Kanal D International, dizinin tanıtımını yaptı ve listesine koydu (Kaynak: TV Latina).

Proje iki açıdan önemli: Serra Yılmaztürk, şarkılarıyla biliniyor. Bu yaz onun dizilerle imtihanı olacak diyelim. Samimi söyleyeyim ben de bu dizi incelemesi sonucu kendi ‘şarkı dağarcığıma’ ulaştım.

YAYINDAN ÖNCE DÜNYA PAZARINDA

Şarkılarda Serra Yılmaztürk

Bir ‘Akustikhane’ konserini izledim. Hemen altını çizelim ekrandaki en kaliteli müzik programlarından biriydi. Yeni dönem popüler müziğin bir kütüphanesi o derece değişik isimlerle program yaptı. Onlardan biri de biz olduk ‘Bulutsuzluk Özlemi’. En sevdiğim kayıtlardan biridir. Gelelim Serra Yılmaztürk’e...

Haberin Devamı

Akustik altyapı ve loş ışıkların eşlik ettiği bir gece yarısı barda sakin bir dinleti gibi. İngilizce şarkıları Türkçelerden daha ‘sindirerek’ söylüyor. Mesela Nina Simone cover’ı yapmış ‘Feeling Good’. Amy Winehouse hayranıymış ondan da bir eser yorumlamış. ‘Bu Kalp Seni Unutur Mu’yu da söylemiş. Tam oturmamış şarkının duygusu.

İki ‘piyasa’ parçasını dinledim. ‘Olmazdım’ ve ‘Kimse Yok’. “Yabancıların da anlayacağı sound” diyelim altyapı. Bu standardı Aleyna Tilki yakalıyor benim bilebildiğim. ‘Adımı duyurmalıyım’ şarkıları... Bu açıdan kurallarına göre oynamış kendisi. Evet, Bodrum Yalıkavak beach’lerde çalacak eser.

Soru şu olmalı; “Parça nasıl?” Kendi gidişatında göze batar falsosu yok. Boğaziçi Caz Korosu tecrübesi de var Yılmaztürk’ ün. Biraz daha rock-caz altyapısıyla haşır neşir düzenleme ve besteciler ile çalışsa, kendi has üslubunu yakalasa. Buna müsait bir müzik kafası olduğunu seziyorum.

Her bölümde iki yemek

‘Aşkın Tarifi’ bir yemek dizisi de olacak. Kadir Doğulu bizlere iyi bir aşçı olduğunu hissettirmek adına, yoğun bir çalışma içinde. Eyüp Şef ile birlikte çalışıyor. Her bölüm bir ya da iki yemek, detay olarak verilecek.

Ekranda ‘diksiyonu’ en düzgün oyuncuların başında gelir. Böyle bir liste bile yapılması oyuncuların, ne kadar ‘konuşma özürlü’ olduğunun belgesi oluyor. Oyunculuk yetenektir. Ama bazı şeylerde ‘mecburen eğitim’ ile öğrenilir!