Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘O Ses Türkiye’de, Gökhan Özoğuz’la jüri üyelerinden Yıldız Tilbe arasında ‘etnik tartışma’ yaşandığı iddia edildi. Konu, bir yarışmacının söylediği parçayla ilgili. Cengiz Semercioğlu, haberinde ayrıntıları yazdı. Tilbe köpürdü, Acun Ilıcalı açıklama yaptı.

Yapılacak tek bir şey var; o bölümü yayınlarsın, biz izleriz, ne nedir görürüz.
Kim, neyi nasıl demiş, okunan parça nasılmış, her şeyi seyrederiz. Televizyon,
gerçeğin şovu değil mi? Umarım yayınlarlar.

Seyircisiz maça para verilir mi?

Futbol, artık sahada oynanmıyor. Bu işin tribün kadar, ekran tarafı da var. Yayın hakları diye devasa bir gelir kapısı mevcut. Aboneler, tribün sayısından fazla. Platform, sadece maçtan para basıyor. Sen bu durumda, boş tribünlerin olduğu bir futbol maçını yayınlayamazsın. Ticaretleşen futbolda ceza, temaşanın üzerini örtemez. Ev ahalisi toplaştık, Konya-Galatasaray maçını izleyeceğiz. Konya’nın cezası bitmemiş, tribünler boş. Karşılaşma başlamadan keyifler düştü, havaya giremedik. Aldığımız nevaleyi bile çıkarmayı unutmuşuz. Maçın stüdyodaki yorumcularından Tümer Metin, “Tuzu, biberi olmayan bir yemek” dedi. Futbolcunun da bu durumdan olumsuz etkilendiğini eski bir futbolcu olarak söyledi ve ‘seyircisiz maç cezasına bir çözüm’ istedi. Konya-Galatasaray maçını satın alıp, izleme ücretini söyleyeyim, 50 TL.

Haberin Devamı

O evin hali nedir?

‘Fazilet Hanım ve Kızları’nı izleyelim dedik. Ev ahalisi, “Egemenler yalısında bitmeyen bir deprem var. Her odası sallanıyor” dedi. Bir tane gülen yüz yok. Fazilet Hanım, Hazım Bey, Yasemin,Selin, Sinan, Gökhan ve Hazan... Ekip, birbirinin altını oymaca halinde. Yalının yemek odasından, odalarına yayılan bir kötülük mevcut.

Ev ahalisi bir de Hazım Bey’le Ece’nin evlilik işine taktı. “Kızı yaşında daha” diyerek bu duruma karşı çıktılar. Ortada bir de gayrimeşru çocuk var. Dizi, reyting için elinden geleni yapıyor. ‘Türk aile yapısı’ hikayelerini falan bir kenara bırakalım, reytingimize bakalım icabında...