Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bizim ekrandaki yemek programlarının ortak özelliği; ‘Yemek hikaye, dedikodu ve kavga şahane...’ Buna geçtiğimiz sezon yayınlanan ‘Masterchef Türkiye’ de dahil... Bizim ev ahalisinin fertlerinden bir kısmı, yemek tariflerine ve programlarına düşkünler, mesela küçük baldız... Platformlarda yayınlanan, yabancı yemek yarışma programlarını takip eder. ‘Masterchef Türkiye’ başlayınca, hemen karşılaştırma yaptı. “Onların formatında yemek yapıldığı görülüyor, bizde ise öne çıkan kavgalar” diyerek özetledi. Daha sonra jürideki şeflerin de yemeklerinden çok çapkınlıklarıyla ilgilendik, o ayrı mesele!
FOX’ta yeni program başladı ‘The Taste’... Ev ahalisinin ilk tepkisi, “Yemek yapıldığı görülüyor” oldu. Yarışmacıların ‘eksantrik yemek’ peşinde koşmaları biraz rahatsız etti. Şahsen yemek hazırlamakla, laboratuvarda deney yapmak arasında bir fark olmalı diye düşünüyorum. Görsellik, farklı lezzetleri yakalamak tamam da, abartmamak lazım. Programda, jüri üyeleri bile bazı tabaklara bu açıdan tepki gösterdi. Yarışmanın orijinal formatından baktım, Şemsa Denizsel’in aynısının tıpkısı bir jüri üyesi mevcut. Ev ahalisi, ‘gıcık ve ukala’ gibi tanımlamalarda bulundu. Çünkü, ‘format gereği üstlendiği rol böyle...’ diyelim!

Düzeltme: Dünkü yazımda, Star TV’de Alp Kırşan’ın sunacağı ‘Kapanmadan Kazan’ın, Kurban Bayramı’nda başlayacağını yazmıştım. Program,
Ramazan Bayramı’nda izleyiciyle buluşacak. Düzeltirim.