Fox’un Abdullah Oğuz imzalı ‘Yeni Baştan’ dizisi iki bölümden sonra birden uçtu gitti. Bize gelen yayın akışlarında yok. Onun yerine ‘Yalancı Romantik’ başladı. Zaten bir kere Ebru Akel böyle diziyi alıp götürecek başrol oyuncusu değil.
Şunu söylemeliyim ki; dizileri bir bir tutan kanal Fox oldu. Yani yeni ‘dizi kanalı’ olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. ‘Deniz Yıldızı’, ‘Arka Sıradakiler’, ‘Ömre Bedel’, ‘Bez Bebek’ üst sıralarda yer alıyor.
Bu arada dizinin bir de çekim hikayesi var. Amerika’da yapıla çekimler sırasında set işçileri isyan etmişti (Bizdeki gibi değil tabii orada!). Zor durumda kalınmıştı.
ERGENÇ, ‘ASLA ALDATMAM’ DEMİŞ!
Kanal D’de Ömür Gedik’in hazırlayıp sunduğu ‘Cinemania’ programının son konuğu ‘Acı Aşk’ın başrol oyuncusu Halit Ergenç’ti. Filmde üç kadını birden idare eden Orhan karakterini canlandıran Halit Ergenç gerçek hayatta asla böyle bir şey yapmayacağını söyledi! Soru da cevap da ilginç tabii ki!
NIP/TUCK’IN YENİ SEZONU TANTANALI!
RTÜK üyesi olmak farklı bir şey. Sonuçta bir bakış meselesi. RTÜK son olarak; CNBC-e ve E2 kanallarına uyarı yağdırdı! Eğer uyarılar dikkate alınmazsa ‘Nip/Tuck’ ve ‘Gossip Girl’ dizilerine bir ile 12 bölüm arasında yayın yasağı getirilecek.
RTÜK’ün raporunda “Nip/Tuck’ta cinsel ilişki sahnelerinde çiftler çıplak bir halde sevişirken ekrana getirilmektedir” uyarısı yer alıyor. Ayrıca ameliyat sahnelerinin yakın çekimde verildiği uyarısında bulunuluyor.
‘Gossip Girl’ için; “8 Eylül 2009 tarihinde saat 20.00’de yayınlanan dizide gençlerin sevişme, öpüşme sahneleri senaryonun gerektir-mediği kadar abartılı bir şekilde verilmektedir. Ayrıca gençlerin yaşadıkları yasak aşklar ve bu aşklarıyla olan abartılı sevişme sahneleri de açıkça ekrana yansıtılmaktadır...” demişler. Bir kere “Senaryonun gerektirmediği kadar abartılı” diye kim yazmışsa başlı başına kara mizah. Senaryoyu yazana da karışmış RTÜK. Dizide de sanki böyle davranılmış.
Bir de bu diziler yeni değil. Beylere biri söylemiş. İzleyenler bilir, benzer sahnelerin hep vardı. Şimdiye dek kimse ‘ahlaksız’ olmadı. Dedim ya bakış meselesi. Muhafazakarlık tartısı...
Bu arada ‘Nip/Tuck’ın yeni sezonu ne zaman başlayacak belli değil. Ama RTÜK üyeleri bunları hiç seyretmeyin siz! Daha bir azacaklar gibi! Bu arada E2’de bi dizi daha var vallahi, onu da RTÜK üyeleri bulsun!
REHBERiM
CESUR SEVİŞME SAHNELİ FİLM!
‘Eve Giden Yol 1914’ (Show TV / 00.30) Semir Aslanyürek’in ödüllü senaryosundan yola çıkan bir film. Eleştirileri okudum. Ortak nokta ‘Kötü değil, daha iyi olabilirdi’ şeklinde. Film, içeriği ve mesajından çok, sevişme sahnesiyle konuşul-muş. İzleyenler, “Öyle abartılı değil, zaten kısa sürüyor” diyor. Filmle ilgili biri de dedikodu var: Efendim Ebru Akel’e başrol teklif edilmiş. Akel, sevişme sahnesi nedeniyle reddetmiş. Partneri olarak düşünülen Erkan Petekkaya da o tarihlerde ‘Beyaz Gelincik’le haşır neşir olduğu için kabul etmemiş. Sevişme sanhesi de İrem Altuğ ile Erdal Beşikçioğlu’na kalmış. Bu sahne için izlemeyi düşünüyorsanız, boşuna beklemeyin nasıl olsa kesecekler.
TANJU ÇOLAK NELER ANLATACAK?
Kanal A’nın kuşak programı ‘Hadi Konuşalım’da Esra Harmanda’nın konuğu Tanju Çolak. Eski günlere gidilir. Eh, maharet sunucuda ne kadar deşerse o kadar malzeme çıkar. (13.30)