Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Güney Amerika’nın tüm ülkelerinde izlenme rekoru kıran ‘ISA T.K.M’ dizisinin yerli versiyonu ‘Ada’ çekiliyor. Dizinin ‘ilk yerli müzikal gençlik dizimiz’ olacağı vurgulanıyor. Bugüne kadar yaklaşık 700 isimsiz oyuncu ve müzisyenle yapılan söyleşilerden sonra bir ekip oluşturulmuş. Yani dizimiz yeni kahramanlar çıkaracak gibi görülüyor.
Gençler, hem oyunculuk hem de enstrümantal yeteneklerini ortaya koyacak. MFÖ’nün Fuat Güner’i de dizi oyunculuğuna adımını atmış olacak böylece.
Peki müzikleri kim yapıyor? Süpervizörlüğünü ve yapımcılığını Tarkan Gözübüyük yapıyor. ‘Pentagram Tarkan’ desem daha doğru olur. Ve ona Mor ve Ötesi’nden Harun da eşlik etmiş. Danışmanlar arasında MFÖ, Ali Kocatepe gibi ustalar da var. Dizinin jenerik müziği klip olarak çekilecek ve müzik listelerinde yerini alacak. Bu dizi aynı zamanda müzik alanında etkili olacak. Yani dizinin grubunun konserleri olacak. Pek böyle müzikalleri sevmeyiz biz, ama gençlerin ne yapacağı belli olmaz. İzlenme oranından çok, seslendiği kesime verdikleriyle değerlendirmek lazım. Konserler, hediyeler vs. ile azımsanmayacak ticari meta halini alabilir ‘Ada’... Yapımcı ise Cansu Akbel.

O ÇÜNKÜ ‘TAÇSIZ KRAL’
Hakan Şükür TRT Haber’de ‘Gündem’e Özel’de uzun bir söyleşi ile ekrana geldi. Galatasaray’ın ‘Taçsız Kral’ lakaplı efsanevi futbolcusu Metin Oktay’a büyük bir saygı duyduğunu söyleyerek söze başlayan Şükür, “Ancak ben Metin Oktay’ın rekorunu çok kez kırmama rağmen, son rekorumdan sadece bir hafta sonra tribünlerden yüz binlerce Metin Oktay forması dağıtıldı. Benim başarım görmezden gelindi” diyerek sitem etti.
Peki Hakan Şükür kendine hiç bunun nedenini sordu mu?

‘1 KADIN 1 ERKEK’ SiZi BEKLiYOR!
Bu işi pek yapan olmuyor. Dizilerin DVD’si. Türkmax’in dizisi ‘1 Kadın 1 Erkek’in birinci sezon DVD’leri 21 Aralık’ta satışa sunuluyor. DVD’de Demet Evgar ve Emre Karayel ile yapılmış söyleşiler, dizinin ortaya çıkış öyküsü ve kamera arkası görüntüleri de var. Ekip bu cumartesi saat 15.00’te Metrocity D & R’da hayranlarıyla buluşuyor. Bilgi verelim.

VODAFONE REKLAMI CEZAYI YEDi, AMA iSTEDiĞiNi DE ALDI
Vodafone’un “Kaçan kurtuluyor” mesajlı son reklam filmi sorun yaratmıştı. Reklam Özdenetim Kurulu, ‘bazı düzeltmeler yapılması’nı istemiş. Önce ‘Yasaklandı’ diye verildi haber. Sonra “Düzeltin öyle yayınlansın” denildiği yansıdı. Neresi düzeldi, neresi çıktı, izlerken açıkçası dikkat etmedim.
Ama başından beri izlediğimde bana şu duyguyu verdi reklam; hapisten kaçanlar ‘diğer markaları’ temsil ediyor. Kaçan da nerede kurtuluyor? Vodafone’da. Bunun için ‘revizyon’ ya da adı neyse ayrıntıya gerek yok. “Anlatılmak isteneni gayet güzel anlatıyor bence” demişim 28 Kasım’daki yazımda.
Film, Reklam Özdenetim Kurulu’na takılmıştı. Şimdi de Sanayi Bakanlığı’na takıldı. Bunun için Reklam Özdenetim Kurul üyesi ya da Sanayi Bakanlığı’nda uzman olmaya gerek yok. Bakınca anlıyorsun verdiği mesajı. Bunu reklamı çekenler de biliyor. Peki hikaye nedir? Cezayı göze alarak bu mesajı bilinçaltına yollamak. Bunda başarılı oldular mı? Ben bile iki defa yazdığıma göre evet. Ceza? Eh o da bu işin faturası...