Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Son yazıma baktım, yeni dizi sayısı 11’miş. Bugün üç yeni dizi haberi daha var. ATV’de ‘Tövbeler Tövbesi’, 70’li yılların popüler kültür temalarına gönderme yapıyor. Ertem Eğilmez yaşasaydı nasıl bir dizi çekerdi sorusuna cevap aynı zamanda.
TRT de “Durmak yok dizilere devam” diyerek yeni bir dizinin daha habercisi oldu; ‘Kayıp Aranıyor’. Polis kayıtlarından yola çıkılarak çekilen dizide Levent Üzümcü ve Irmak Çığ başrolleri paylaşıyor.
Ve yarın akşam Türkmax’ta başlayacak ‘Düz Adam’... Reklamlarda Sincap Necmi olarak tanıdık kendisini; Ferdi Sancar başrolde. Tek kamerayla çekilen ve ofiste geçen skeçlerden oluşuyor.

GÖZTEPE-KARŞIYAKA OLMADI BUCA-ALTAY’LA İDARE EDİLECEK

‘İzmir Çetesi’ cumartesi akşamı Star’da başladı. Son dönemde televizyonda komedi kartvizitiyle çıkan diziler arasında gerçekten güldürmeyi başaran ender örneklerden biri. Kadir İnanır, Mustafa Üstündağ ve Kenan Ece cuk oturmuş. İş zaten böyle bir şey. Her oynayan, her dizide olmuyor. Senaryo akışı, yan rollerle de beslenince bu dizide olduğu gibi ‘gülmek’, hiç de lüks olmuyor. Televizyon üzerine yazan her yazarın mutlaka okuması gereken bir ek var; Milliyet Televizyon. Benim gazetemin ilavesi olduğu için değil, içeriğiyle bu işle uğraşanlara bol bol malzeme verebilecek kapasitede olması açısından. Bu diziyle ilgili ilginç bir haber vardı. ‘İzmir Çetesi’ dizisinde Göztepe’yle Karşıyaka’nın rekabeti konu edilecekti. Ama iki kulüp de yanaşmamış. Ayrıca olayı duyan taraftarlar dizi setine hücum etmiş. Yani çalışma ortamı epey zorlanmış. Bunun üzerine çözüm, konunun Altay ile Bucaspor arasında rekabete dönüştürülmesiyle bulunmuş. Bilmem her iki takımın taraftarı bu duruma ne der? Bir not: Dizinin, iki takımın taraftarının kavgasıyla başlaması da galiba bu değişiklikte rol oynadı! Bence, çok keyifli bir durum komedisiyle karşı karşıyayız, takibe devam derim.

REHBERİM
BUGÜN 28 ŞUBAT!
“Post-modern darbe” dediler. Ergenekon’a uzattılar. Neler olmuştu? İz TV’de Nazım Alpman imzalı bir belgesel; ‘28 Şubat; Yüzyılın Son Darbesi’. Gazeteciler anlatıyor, olaylar sıralanıyor... Yorum sizin ama bir döneme tanıklık yapmış bizlerin ‘Neler olmuştu?’ diyerek izlemesi gereken bir yapım. (İZ TV/22.55)

STV HABER’DEN ÖZEL İLGİ!
28 Şubat, STV Haber’in özel ilgi alanı. Tersi şaşırtıcı olurdu. ‘Bir taraf’ın nasıl baktığını görmek için hemen hemen tüm gün ekrana gelecek bu yayını izlemek gerekli. Özel yayın 10.00’da başlıyor ve 22.00’de bitiyor.

OKURDAN
İZLEYİCİ DUBLAJA KARŞI!
CNBC-E’nin yabancı dizilerini dublajlaması izleyiciden tepki almaya devam ediyor. Bu kanalın ‘eski sadık’ izleycilerinden Müjdem Savaş bu isimlerden biri; “Hala alışamadım Türkçe saatlere. Bu yüzden gece yarısından sonra izlemek zorunda kalıyorum. Haftanın beş günü (cuma, cumartesi hariç) CNBC-E seyrediyorum. Türkçe izlemek isteyenler bu kadar çoksa cuma-cumartesi günü tekrar bölümler dublajlı verilsin diye düşünüyorum.” Aslında daha çok izleyici çekmek için bu yola başvurdular. Sırada filmler var!