Eylül ayında Star TV’de yayınlanacak sezonun iddialı yapımlarından ‘Kara Sevda’ dizisinin fragmanları dönüyor. İlk izlenim Burak Özçivit bir nevi Kadir İnanır olmuş. Bende öyle bir çağrışım yaptı. Özellikle bakışları... Neslihan Atagül’ün ‘Araf’ filmindeki oyunculuk başarısıyla ‘Fatih Harbiye’deki ‘standart dizi oyunculuğu’ gibi iki farklı kimliği var. Dizilerde ‘star oyuncusu olurum’ imtihanı belki ‘Kara Veda’yla gerçekleşecek.
‘Beyaz Gece’nin ayısı
Ay Yapım bu seneye hızlı giriyor. Aynı akşam (cumartesi) ATV’de bir Ay Yapım dizisinin tanıtımında daha rastladım; ‘Beyaz Gece’. Bir çift anons ediliyor havaalanında. Bekleme salonunda da unutulmuş oyuncak bir ayı var. Yolcu geliyor fark etmeden çantasını koyuyor ve ayı düşüyor yere... Sonra gelen giden üstüne basıyor!
Oyuncak ayı, sarı renkte olup film ve dizilerde sık rastlanan cinsten.
Bu ayının filmlerde ve dizilerdeki mesajı; seni satmayan, terk etmeyen her derdini dinleyen, sır vermeyen, çocuklar yalnız kaldıklarında onları dinleyen bir dost olduğu. Sarı ayı, çocuklarla haşır neşir olur, bir de genç kızların yastığının başında durur. Sanırım bu dizideki işlevi bu değil küçük ayımızın.
Yerde bu kadar süre kalıp, ezilmesi biraz anlamsız olmuş diyerek, üzerinde fazla durmayacağım!
ARGO MİZAH DEĞİL, AİLE KOMEDİSİ
Kanal 24’te, TRT’nin yeni mizah programı ‘Güle Güle’ ekibi Zeynep Türkoğlu’na konuk olmuş. Belirteyim, Türkoğlu haber kanallarındaki en iyi moderatörlerden biri. Hızlı ve boş konuşmayan ender isimlerden. Ekipten Burçin Bildik, “Bizi izlerken izleyici, birbirinin suratına bakarken utanmaz, çekinmez, aykırı bir şey bulmaz” diye söylüyor. Çoluk çocuğun ayakta olduğu saat diliminde, belden aşağı vurmak, hoş olmayabilir. Hatta işin kolay yolu olarak algılanabilir. “Küfür etmeden milleti güldürmek zor iştir” dediler. Haklılık payı var. Kararında yapmak diye daha da zor olan yapılıyor aslında. Skeçlerini izledim.
Erdem Akakçe, Melda Gür, Caner Kadayıfçı, Ebru Karanfilci, Yasemin Yürük (Hepsi Grubu’ndan), Yusuf Güney (şarkıcı) Hayal Garip (‘Çocuklar Duymasın’) gibi enteresan bir birleşim olmuş. Transferler iyi ama bir arada oynamaları lazım.
Siyaset gerekliymiş
Küfürsüz mizah gibi bir saplantı daha var; ‘politikaya bulaşmamış mizah’. Komedi programlarında siyasetin esamesi okunmaz. Bazen dizilerde rastlarız o kadar. ‘Güle Güle’ programı bir bedduacı karakteri çıkardı ve en çok ilgiyi o gördü! Yanına, ‘Fuat Avni’yi koymuşlar. Demek ki neymiş; ‘politik mizah’ iş yaparmış! Artık bir saray skeci bekliyoruz!