Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TRT 1’in ‘Milat’ dizisinin ilk bölümü yayınlandı. Yine çok para harcanmış, çekimlerde epey uğraşılmış, özen gösterilmiş.
Peki oyunculuk? Ben Ufuk Bayraktar’ı beğendim. Deli dolu ajan raconu rolünün hakkını vermiş. Mustafa Uğurlu da önemli tabii ki seyredilmesi keyifli. Kızlar? Eh işte... Yan roller? Yerlerde. Aksiyon durumları? Bu işleri hâlâ beceremiyoruz (Diriliş - Ertuğrul’da tavan oldu sadece.)

Propaganda yap kıvamında olsun!
Buna da karşı değilim. Propaganda yapıyorlar ama “Akıllı yapıyorlar işi” derim geçerim. Propaganda yedirerek, göze sokmadan olmuyor mu? ‘Gökçe’ (Burcu Kara) MİT içinde kurulan özel ekibe slayt gösterisiyle kimlerle savaşacaklarını anlatıyor.
‘Yıldıray Gürata’ iş adamı finans ve medya patronu. Dış güçlerin Türkiye’deki en büyük temsilcisi. Böyle sıfatta bir adam var mı? Şu şu işleri yapmıştır, takip edilmesi lazım dersin mesela! ‘Erman Yılmaz’ bilişim şirketi sahibi paralel yapılanmanın iş adamı. Gizli dinleme, kayıtlar bilgi ve belge sızdırma Erman’ın yönetiminde... Bu anlaşılır bir ‘ajitasyon’!
“Ahh ahh beraber yürüyordunuz o yollarda” diye içimden geçirdim. ‘Figen Argun Gürata’, ‘Yıldıray’ın gelini, eğitimci, kendisini batılı addediyor. Batı’ya ait her türlü olgunun Türkiye’de kalıcı olmasını istiyor. Böyle istihbarat tanımı mı yapılır? ‘Görevimiz Tehlike’nin o on saniyede yok olacak bant sahnelerini hiç mi izlememişler?

Haberin Devamı

YILDIRIM MAYRUK NE YAPACAK?

Yıldırım Mayruk, CNN Türk ‘Işıltılar’da Tahire Demircan’ın konuğuydu. “Bir gecede 22 sahne elbisesi verdiğimi biliyorum” diyordu. İlk müşterisi Mine Mutlu’ydu. Sahne dünyasının terzisiydi. ‘Baş terzi’ diyordu kendisine...
Ve terzi yamağı Barbaros Şansal’la Kıbrıs’a yerleşmeye karar verdi.
Demircan’a “Türkiye’ye yakın, her gün uçak var, Türkçe konuşuluyor, Türk parası geçiyor, Türk yemekleri de var yani ülkeme uzak değilim” dese de bana göre iş o kadar basit değil.
Bir yaşamın 528 parçasını satıp gitmek. Kararı haziran ve temmuz ayları gibi netleşecek. İki şık varmış; prova odasını dağıtmayacak ve çok istediği zaman dikiş dikecek. “Bu ihtimal yüzde yirmi beş” diyor Mayruk.
“Ya da bundan böyle hiç dikmeyeceğim bu da yüzde yetmiş beş olabilecek bir ihtimal” diye devam ediyor.

Haberin Devamı

‘LİGLERE ARA VERELİM’

Beyaz TV’de Sinan Engin, “Liglere ara verelim” diyordu. Malum konu Fenerbahçe’nin otobüsüne Rize maçı dönüşü yapılan saldırıydı...
Engin programda “Kırmayan yorumlar yapalım” diye ekledi. Ekibin içinde en ‘mahzun’ olan isim o... Ya program? Bağıran bir Rasim kardeşimiz, her hafta ‘olay gündem’ Ahmet Çakar...
Şimdi şiddeti durduralım durumu... Bu kaçıncı durdurma? Bu ligler olmasa siz ne anlatacaksınız? Valla bana uyar ara verelim, zaten boş tribüne maç izlemekten bıkmıştım!