Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bir haber sonrası kuşağı bir de, ‘yeni yıla girilen programlar’ durumu var. Bana göre çok izlenen zaman dilimini kapmaya adaya üç isim var; ‘Güldür Güldür Show’ (Show TV), ‘Geniş Aile Yapıştır’ (Star TV), ‘O Ses Türkiye’ (TV8)... Bir not ‘Güldür Güldür Show’ tekrar

olmasına rağmen yine de ben kendisine

bu şansı veriyorum.

Yanlış diziler

ATV mesela ‘Yeter’ dizisinin ilk bölümünü yayınlıyor perşembe. Yeni yıla giren ekranın har gürü içinde kaynar. ‘Arka Sokaklar’ın ruhu yeni yıl özel için müsait mi? Kanal D yerine bir film koysaydı. TRT yeni yıla ‘Yeşil Deniz’le giriyor. Öncesinde animasyon filmi olan ‘Cesur’u koymuşlar. Biz fazla sulandırmayacağız diyor TRT. Bakalım ne kadar rağbet görecek? FOX yılbaşına özel bir operasyon yapmıyor. ‘İnadına Aşk’ı gününde yayınlıyor. Dizinin izlenme oranı kendisine olan ilgi ve alakanın durumu belli. Yılbaşında da değişen bir şey olmaz.

Haberin Devamı

Yeni yıla kim girer?

‘Beyaz Show Özel’ ben bu işin uzmanıyım rahatlığı veriyor Kanal D’ye. Gerçi ‘Çizgili pijamalar giyilsin, çaylar demlensin mandalinalar soyulsun’ diye bir tanıtım yaparak kitleyi şimdiden belirlemişler! Serdar Ortaç, Hande Yener eh çizgili pijamaların kıskanacağı bir de Çağatay Ulusoy var... Ekip izlettirir kendini. Star TV, ‘Big Brother Türkiye’ yarışmacılarını Mehmet Ali Erbil’e teslim ederek değişik bir kolaj çalışmasına girmiş. ‘Var Mısın Yok Musun’ yarışmasıyla karışık, Kibariye ve Ümit Besen şarkıları var. Araya bir de dansöz koymuşlar. Birinci olmaz ama ilk beşte yer alır diyorum. ‘O Ses Türkiye’, ‘Zaten gün birincisi oluyorum yılbaşını da götürürüm’ diyor. TV 8 bu rahatlığı yılbaşı gecesi de sürdürür diye düşünüyorum. Show TV’de Sibel Can’la yılbaşı sıralamayı etkileyecek bir yapım olarak görmüyorum. ATV, ‘Kim Milyoner Olmak İster’le yeni yıla giriyor. Gece yayınlarının yıldızı olduğu bir gerçek. Yılbaşı, kanalı ilk sıraya taşımaya yeter mi? Zannetmiyorum.

Eğlenecek halimiz yok

2015 her anlamda keyifsiz bir yıldı.

Ülkede ölümlerin, çevremizde ölümlerin kol gezdiği bir yılın ardından ekranda eğlenmenin de yeni yıl güzel geçsin niyetine kabulü, izleyicinin büyük bir bölümü tarafından rağbet görmeyebilir. Ev ahalisi de ‘yılbaşına özel’ hallere gıcık olduklarını söylüyor...

Haberin Devamı

Ekranda bir tane dansöz var ama olsun!

Kim birinci olur?

Ben izleyicinin bu geceye özel davranmayacağını düşünüyorum. Alıştıkları programlar ve çok komik Türk filmleriyle baş başa kalırlar. ‘Güldür Güldür Show’, ‘O Ses Türkiye’ ve ‘Geniş Aile Yapıştır’ arasında paylaşılır sıralama... Beyaz Show da araya girebilir. Bir sürpriz ATV’den gelebilir.

‘Elin Oğlu’ 00.00’dan sonra yayında.

Bu saat diliminin çok izleneni olabilir.

Keşke yılbaşına bu yarışmayla girselerdi!