Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TV8’de Saba Tümer’in “En çılgın en eğlenceli ev partisine hoş geldiniz” dediği ‘Saba ile Oyuna Geldik’te Gamze Topuz hanımefendinin yanı sıra beyefendiler, Serhan Sokulgan, Harun Ateş ve Hakan Akkaya ‘yırtık kot’ giymişler. Özgür, anarşist, maceraperest, rahat ve hatta çılgın hallerin pantolonu olsa gerek. Yırtıldıkça kıymete biniyor galiba. Ben en çok sadece diz üzerinde az biraz yırtığı olanları seviyorum! Yürürken iki çift göz olarak bakıyorlar!

‘YIRTIK KOT’ PROGRAMI
Nazi Neşet!

‘Poyraz Karayel’in yeni karakteri Neşet, (Tolga Güleç) diziye ağırlığını koymaya başladı. Munis hal ve tavırlarının altında nasıl bir şeytanın yattığını ne de güzel bizlere aksettiriyor. Karakteri perçinleyen öğeler de mevcut. Son bölümde sonradan anladık ki, kara kalemle Ayşegül’ün portresini yapmış. Odadaki pikapta klasik müzik çalıyordu. Deutsche Grammophon meşhur Alman plak şirketi Nazi döneminin yıldızıydı. Sanırım bilerek bu şirketin plağını pikaba yerleştirmişler. Filmlerde sadist abilerin, klasik müzik ve resim hayranlığını birleştirmeleri de çok kullanılan bir ritüeldir.

‘Hayat Bir Şarkıdır’

TRT Müzik’te yarın başlayacak müzik belgeselinin adı. Müzik üzerine yapılan hele ‘yerli’ olan belgesellere önem veririm. Sayıları çok az. ‘Sar 90’a’ belgeseli rock müziğin ülkedeki bir dönemini anlatan geniş çaplı bir çalışmaydı mesela, aklıma geldi. Acaba kim yayınlar? ‘Hayat Bir Şarkıdır’ 70’li yılların 12 önemli isminin belgeseli. Onları tanıyan, birlikte çalışmış, çok özellerine sahip 54 müzik insanıyla yapılan söyleşilerden oluşuyor.

İlk isim Nükhet Duru. Mehmet Teoman ve Ali Kocatepe de anlatacak. Her daim böylesi çalışmalar kıymetlidir.

Haberin Devamı

‘YIRTIK KOT’ PROGRAMI
Bekleyelim de görelim bakalım

FOX’ta ‘Görevimiz Komedi’ başladı. Jüri iyi. İlk bölüm ekrana gelen genç yetenekler arasında Elçin kızımız dikkatimi çekti. Konservatuvarlı kendisi. Buradan mezun çok isim var. Birçok tiyatro ekibinin de yetenekli, genç oyuncuları mevcut. Burası onların kendilerini tanıtma alanı olmalı.

İlk bölümde söylediğim isim dikkat çekti. Öyle ki, al mesela Star TV’nin yeni başlayacak olan ‘Hanım Köylü’ dizisinde oynasın. Giderek daha iyi örneklerle gelirler ve kendilerini gösterirler diye umuyorum. Jürinin komiklik hallerinin dizginlenmesinde de fayda var.