Sinan Biçici

Sinan Biçici

sinanbicici@hotmail.com

Tüm Yazıları

2017’NİN STAR’I KİM

Geçtiğimiz yılın reyting sonuçları geldi. Tüm kanalların hedefi, en çok izleyicinin ekran başında olduğu prime time, yani saat 20.00-24.00 arası olan dilimde birinci olmak. Çünkü en büyük reklam pastası burada.
O yüzden de en iddialı ve büyük maliyetli işler bu saatlerdedir.

Prime time diliminde tüm izleyicileri kapsayan Total grubunda, gelir ve eğitim açısından üst grup AB’de ve reklam verenlerin veri olarak kabul ettiği 20 yaş üzeri ABC1 kategorisinde birinciliği Star TV aldı. ‘Söz’, ‘Ufak Tefek Cinayetler’, ‘İstanbullu Gelin’, ‘Fazilet Hanım ve Kızları’, ‘Kara Sevda’, ‘Anne’ ile ‘Cesur ve Güzel’ gibi diziler, kanalı birinciliğe taşıdı. Kadın izleyici kategorisinde de yine Star TV’nin birinci olması, reytinglerde belirleyicinin kadın izleyiciler olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı

2017’NİN STAR’I KİM
Gündüzün kraliçesi yine Müge Anlı

Tüm gün kategorisinde ise yılın birincisi ATV... Sebebi basit, Müge Anlı... Yıllardır birinciliği kimseye kaptırmıyor bu program. Gündüz kuşağında bu sezon rekabet daha da artacak. İzdivaç programları bitirilince, kanallar büyük bir arayışa gitti geçtiğimiz sezon. Herkes hazırlıksız olduğu için kimse ne yapacağını bilemedi. İstikrarı koruyan sadece Anlı oldu. Bu yıl gündüz dizilerinin rekabetini göreceğiz. Yani akşam diziden geçilmiyordu, gündüzler de günlük diziler ve eskilerin tekrarıyla dolacak.

Haberin ‘star’ı

Haberde, Fatih Portakal’la FOX Ana Haber, birinciliği yine kaptırmadı. Haftanın beş günü de en çok izlenen haber bülteni oldu. 2018’le ilgili de birinciliğinin işaret fişeğini çaktı. Tekrar dizilerin ya da TV filmlerinin olduğu geçtiğimiz hafta Fatih Portakal üst üste bütün kategorilerde gün birincilikleri aldı. Önümüzdeki sezon onu geçmek zor olacak!

2017’NİN STAR’I KİM
‘Gündem Özel’e acil çağrı!

Dünyada en çok süre TV seyreden ikinci ülkeyiz ama üniversiteler televizyon konusuna çok eğilmiyorlar. Bu anlamda yeterince bilimsel çalışma yapılmıyor. Sinema televizyon bölümlerinde ise sinema yüceltiliyor, televizyon yok sayılıyor. Bu konuda bilimsel bakışa çok ihtiyacımız var.

CNN Türk’te yayınlanan ‘Gündem Özel’in sıkı takipçisiyim. Hem köşemde hem de günlük hayatta herkese tavsiye ediyorum. Hani derste sorardık ya, “Hocam bu konu hayatımızda ne işe yarayacak?” diye. İşte o sorunun yanıtını veriyor bilim insanlarıyla. Bilimin hayatın çok içinde olabileceğini, bilginin sıkmadan eğlenceli bir şekilde de anlatılabileceğini gösteren bir program. Benim için ‘açık üniversite’ gibi...

Haberin Devamı

Programın başarılı sunucusu Sayın Deniz Bayramoğlu’na yeni yıl dileğim ve çağrımdır. Lütfen hayatımızda bu kadar etkili olan televizyon konusunu da gündeminize alın. Bilim insanları ve akademisyenler, televizyonu sahipsiz bırakmasınlar. Merakla bekleyecek, ısrarla takip edeceğim.