Sinan Biçici

Sinan Biçici

sinanbicici@hotmail.com

Tüm Yazıları

Türkiye garip bir ülke, ne zaman ne yapacağı belli olmuyor, sağ gösterip sol vuruyor. İşte güzel bir örnek, dizi sektörünün durumu. Yaz başında seçim, ekonomik kriz beklentisi derken sakin bir yaz geçirdik. Bu sezon kanallar fazla dizi yapamayacak, sektör çok zorlanacak söylentileri rüzgar gibi geçti. Eylülle birlikte sezon baş döndürücü bir hızla başladı. Daha şimdiden söyleyebilirim ki, son yılların en iyi dizi sezonuyla karşı karşıyayız.

Bütçeler düşük olacak, o nedenle küçük hikayeler tercih edilecek dendi amagelen dizilerin bir çoğu büyük prodüksiyonlar. Üstelik çok iyi hazırlanmış, kaliteli işler. Her gün kıran kırana bir reyting yarışı olacağı kesin.

Haberin Devamı

Yıllardır ben de, diğer televizyon yazarı arkadaşlar da söylüyoruz. Tutan bir işin peşinden gidip aynı türlerde çok iş yapmak sektöre zarar veriyor diye. Ne oldu nasıl oldu anlamadım ama bu sezon aynı şikayeti yapmayacağız. Çünkü korku, gerilim, bilim kurgu gibi zaten bizim seyircinin çok sevmediği türleri ayrı tutarsak, her türün seyircisine göre dizi var. Yazın çok dizi yayına girmediği için romantik komedi tarafımız biraz zayıf kaldı, onu da arttırmak gerek.


İşte türlerine göre bu sezon dizileri:


Romantik komedi: Erkenci Kuş, Koca Koca Yalanlar.
Komedi: Çocuklar Duymasın, Jet Sosyete, Kalk Gidelim, Yeni Gelin, Ege’nin Hamsisi.
Kadın dizileri: Kadın, Gülperi, Ağlama Anne.
Erkek dizileri: Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Çukur, Söz, Savaşçı.
Polisiye - Macera: Arka Sokaklar, Muhteşem İkili, Can Kırıkları, Nefes Nefese
Dram: İstanbullu Gelin, Bizim Hikaye, Sen Anlat Karadeniz, Avlu, Bir Litre Gözyaşı, Elimi Bırakma, Bir Deli Rüzgar, Bir Umut Yeter.
Dönem: Diriliş Ertuğrul, Payitaht Abdülhamit, Keşke Hiç Büyümeseydik, Kut’ül Amare.
Kentli hikayeler, Yasak Elma, Erkenci Kuş, Koca Koca Yalanlar, Çocuklar Duymasın, Ufak Tefek Cinayetler, This is Us uyarlaması,
Kırsal hikayeler: Aşk ve Mavi, Bir Zamanlar Çukurova.
Asker dizileri: Söz, Savaşçı.
Uyarlama: This is Us, Bizim Hikaye, Kadın, Kızım, Avlu, Muhteşem İkili

EYVAH DÜŞÜYORUM

Haberin Devamı

Onur Buldu Güldür Güldür’ün en parlak yıldızlarından biri oldu. Filmlerle de yükselişini sürdürdü. Şimdi Star’da Eyvah Düşüyorum’u sunuyor. Doğrusu, yarışmanın adı Eyvah Düşüyorum ama Onur’un yükselişini sürdüren bir program olacak. Enerjisini iyi buldum. Jest ve mimikleri ile, yarışmacılarla sıcak temasıyla tempoyu da yükseltiyor. Yolu açık olsun!

İKİNCİ EL UMUTLAR

Sizi bilmem ama ben sahaflarda gezmeyi çok severim. Kimi aradığı kitabın yeni baskısını bulamadığından dolaşır tozlu raflarda. Kimisi ise daha ucuza kitap alabilmek için. Benim için sahafları cazip kılan, kitabın hikayesiyle birlikte okurunun hikayesini de size sunması. Kitapları karıştırırken ilk sayfalardaki notlara, altı çizili cümlelere, içinde unutulan sararmış notlara bakarım. Orada gördüğüm bir cümlenin beni başka bir serüvenin içine alıp gideceğini umut ederim.

İşte tüm bu duygularımı anlatan bir roman çıktı, İkinci El Umutlar. Figen Şahin’in Epsilon Yayınevi’nden çıkan romanını daha yayınlanmadan okuma şansı bulmuştum. Romanın kahramanı Ada, sahafta bulduğu bir kitabın izinde kendi geçmişine bir yolculuk yapıyor. Kendi hayatının, geçmişinin eksik sayfalarını bu kitapla tamamlıyor ve hayatının sırlarına ulaşıyor.

Haberin Devamı

İkinci El Umutlar’ı okuduğunuzda siz de kendi geçmişinize bir yolculuk yapacaksınız. Yazarın deyimiyle, bavulunuzda çocukluğunuz, gençliğiniz, ayrılıklarınız, aşklarınız ve keşkelerinizle...