Sinan Biçici

Sinan Biçici

sinanbicici@hotmail.com

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz sezonun en şaşırtıcı başarısını kazanmıştı ‘Sen Anlat Karadeniz’... Sadece reyting başarısıyla değil, etkili hikayesi de çok konuşuldu. Sezon arası verildikten sonra bazı haberler sızdı sosyal medya üzerinden basına... Senarist ve yönetmen değişikliği oldu. Seyircilerse endişelendiklerini belirtti.

‘SEN ANLAT KARADENİZ’DE NE OLACAK

Osman Sınav’a sordum durumu. Bu değişikliklerin seyirciyi tedirgin ettiğini belirttim. Birtakım problemler yaşadıklarını ama her şeyi çözdüklerini söyledi. Dizinin fanları rahatlasın. Sezonun ilk bölümü de çok güzel olmuş ve özellikle sualtı çekimleri için çok uğraşmışlar. Müzikler için de bir ilki gerçekleştirmişler ve kemençe orkestrası yapmışlar. İlk bölümde, kemençeye doyacak seyirci. Bir Karadeniz dizisine de bu yakışırdı...

Haberin Devamı

KOCA KOCA TEPKİLER

Kanal D’nin yeni dizisi ‘Koca Koca Yalanlar’, üç çocuklu evli adamın genç bir kızla karşılaştıktan sonra, rutin hayatının alt üst olmasını anlatıyor. Kocasının onu aldatacağına inanmayan karısıysa, gerçekle yüzleşince, evliliğini kurtarmak için mücadeleye başlıyor. Aldatmayı sevimli ve meşru göstermeye çalışıyor, kadını aşağılıyor gerekçesiyle sosyal medyada çok tepki aldı dizi... RTÜK’e de şikayetlerde bulunanlar varmış.

‘SEN ANLAT KARADENİZ’DE NE OLACAK

Evlilik olsun veya olmasın, sadakat bir ilişkinin en temel şartı. Hem kadın hem de erkeğin uyması gereken kural, taraflardan biri tarafından ihlal edilebilir. İlişkiye devam edip, etmeyecekleri kişilerin kendi kararıdır. Diziler, kamu spotu değil. Oradaki kahramanlar hep doğruyu yapar diye bir şey de yok. Zaten öyle olsa, kimse izlemez. Bir olayın film haline gelebilmesi için bir şeylerin ters gitmesi, rutinin bozulması lazım.

Hayattan bir kesit almaktır hikaye anlatmak... Sadık bir ilişkiyi de alırsın, sadakatsizliği de... Hangisini izleyeceğine ve örnek alacağına sen karar verirsin.

Daha ilk bölümden böyle tepkileri fazla buluyorum. Bir alışkanlığa dönüştü artık. “Ben burada kahramanın tavrını, hayata bakışını beğenmedim, yayından kaldırılsın o zaman” dersen, başkası da senin doğru bulduğunu beğenmez, böyle sürüp gider.

Haberin Devamı

‘Yedi Kocalı Hürmüz’e gülüp, geçen bir toplumdan bu hale getirmeyelim kendimizi.

2019’DA GİŞE REKORU OLUR MU?

Ekonomik kriz, dizi sektörünün hızını kesti ama sinemalarda durum farklı olabilir. Devam projeleri bu yıla damgasını vuracak gibi görünüyor: Şahan Gökbakar’ın filmi ‘Recep İvedik 6’, Mahsun Kırmızıgül’ün ‘Mucize 2’si, Yılmaz Erdoğan yapımı ‘Organize İşler 2’ ve Murat Şeker’in ‘Çakallarla Dans 5’i... Bu seriler, öncekiler kadar gişe yapsa, en az 15 milyon demek. Cem Yılmaz da ‘Karakomik Filmler’le vizyon rekabetine girecek. 2019, şimdiden gişe rekoru vadediyor.