Sinan Biçici

Sinan Biçici

sinanbicici@hotmail.com

Tüm Yazıları

İzdivaç programlarıyla ilgili belirsizlik ortadan kalktı. RTÜK tavrını koydu ve evlendirme programlarına kesin olarak izin vermeyeceğini açıkladı. Yapımcılar ve kanallar da o zaman barıştırma yapalım, hem aileyi destekleme olduğu için ceza falan almayız diye düşündü ama o da olmadı. RTÜK, biraz arkadan dolaşmak gibi olacak bu programlara da ceza yazdıracağının işaretini verdi. Gündüz programları içinde reytingi en başarılı iş Müge Anlı’nın programı. Şimdi herkes yeni bir Anlı yaratma peşinde. Bütün izdivaç sunucularına reality şov bakıyorlar. Yani gerçek olayların işlendiği programlar. Kayıplar, cinayetler, dolandırıcılıklar...

Haberin Devamı

GÜNDÜZ PROGRAMLARI NEYİN PEŞİNDE

Aynı saatlerde farklı kanallarda, cinayet çözmeye çalışan programlar izleyeceğiz. Rekabet için daha kanlı olaylar mı aranıp bulunacak? Stüdyoda, sosyal medyayı ayağa kaldıracak gerilimli konuklar mı seçilecek? İzdivaç programları aranır hale mi gelecek? Bana göre, bu sezon bu tartışmalar hiç bitmeyecek. RTÜK yine uyarılar yapacak ve yüksek para cezaları verecek.

İzdivaç programlarında yaşananlar topluma zarar veriyor da, cinayetlerin canlı yayında deşilmesi topluma çok mu faydalı olacak? Gündüz saati, çocukların bile TV önünde olduğu bu anlarda ekranları böyle doldurmanın kime ne faydası olacak, anlayamıyorum. Neler yaşayacağımızı merak ediyorsanız, Vatan Şaşmaz cinayetinden sonra konuşulanlara ve yaşananlara bakın.

Vatan Şaşmaz’ın ardından

Sadece bizde değil, dünyanın her yerinde şaşkınlıkla karşılanacak bir cinayet gerçekleşti. Vatan Şaşmaz’ın dizisi yayındayken ölü bulunduğu haberini aldık. İnsan ne yapacağını bilemez hale geliyor. Hele hele o kişiyi ekran dışında da tanıyorsanız. Hele hele her gördüğünüzde gülümseyen bir kişiyse.

Televizyonculuk çok acayip bir meslek işte. Ölürsünüz ve daha önce çekilen dizinin bölümü yayınlanır. Daha tekrar bölümleri belki birkaç yıl sonra da devam edecek. Yaşarken yaptığınız işin gerçek olmadığını düşünürsünüz. Ama ölümden sonra devam eder. Ne gerçek, ne hayal ürünü bir türlü karar veremezsiniz.

Acımasızlığımızı ayan beyan gördük

Haberin Devamı

Vatan’ın uğradığı cinayet sıradan değil, doğru. Üstelik de tanınan birinin ölümünün haber olması çok doğal. Ama bu kez her şey o kadar göz önünde yaşandı ki, polisle seyirci cinayetin düğümünü neredeyse aynı anda çözmeye çalıştı. Magazin programları, savcılık soruşturması gibi yapıldı. Polisten önce sunucular ilgili kişilere ulaşmaya çalıştı.

Ne kadar acımasız, insanların hayatına saygısız, duyarsız olduğumuzu da ayan beyan gördük. “Biz ne ara bu hale geldik?” demiyorum ve diyenlere de şaşırıyorum. Çünkü biz çok uzun zamandır böyleyiz. Ölümleri kimden taraf diye ayırdık, bazılarına sevindik, yakınlarının acısına oralı bile olmadık, çocuklarını düşünmedik. Özellikle insanları bölmek, düşmanlaştırmak ikliminin sonucu bu. Her ölüm bunu daha bir acı şekilde yüzümüze vuruyor! Hepinize iyi bayramlar, ‘Her nerede yaşanıyor ve yaşatılıyorsa.’