Kayahan’dan sonra Zeki Müren için de bir tribute albüm yapılıyormuş, yakında çıkacakmış. Gözümüz aydın!
Başka şarkıcıların, bir ustanın şarkılarını kendi yorumlarıyla söyledikleri ‘ustaya saygı’ albümlerine ‘tribute’ deniyor. Hatırladığım kadarıyla bu albümler en son Melih Kibar, Aysel Gürel ve Orhan Gencebay için yapıldı.
Müzik piyasası tıkandığı için, yeni sesler, yeni renkler yaratılamadığı için yapımcıların başvurduğu bu yol iyi ‘iş yaptı’. Bir araya gelmeyecek çok sayıda ünlü sesi aynı proje için buluşturmak hem ticari açıdan, hem de haber değeri açısından işe yaradı elbette...
Ancak müzik yazarlarına göre, bu projelerde “Malzeme tamam olsa da her zaman helvanın kıvamı tutmuyor!” Çünkü kan uyuşmazlığı yaşanabiliyor; ustanın sesinden dinlenen şarkı, başkası tarafından her zaman iyi icra edilemiyor, bazen sanatçı ve şarkı eşleşmeleri doğru yapılamıyor, bazen de amaçlanan şey tam anlamıyla hayata geçirilemiyor.
Ama tuttu bir kere ya, dinleyiciyi bıktırana kadar aynı numara önümüze gelecek belli ki!
Şimdi Kayahan albümünün eli kulağında....
Sırada da Zeki Müren varmış. Geçen günkü yazısında “Hiç değilse Zeki Müren’i rahat bırakın!” diyen Mehmet Tez’le aynı fikirdeyim.
Gerçekten de bunu yapmayın artık!
Zeki Müren gibi bir yorumcunun okuduğu şarkıyı kim aynı özenle, aynı ruhla ve lezzetle okuyabilir ki?
Tam abesle iştigal!

Haberin Devamı

İLİŞKİDE KRİTER: TAVUK DÖNER

Tavuk döner de artık ilişki kriterlerinden biri oldu, ona göre davranın gençler!
Önceki gece twitter’da @cerentheirish isimli kullanıcının attığı tweet’le başladı her şey...
“Gelir düzeyiniz bir ilişki yaşamaya müsait değilse, o işlere hiç kalkışmayın. O da eksik olsun. Kimse sizinle tavuk döner yemek zorunda değil” diye tweet atan kullanıcı, anında gündem oluşturdu.
Gerçekten sadece gündem yaratmak için mi bu tweet atıldı yoksa tavuk döner ısmarlanan bir genç kızın hayalleri mi yıkılmıştı, o kısım muamma ama tavuk dönerin de trend topic (en çok konuşulan konu) olduğunu görmüş olduk.
Kısa sürede acayip bir mavra başladı Twitter’da, ünlüler de katıldı tartışmaya... En sürpriz açıklama yemeksepeti isimli şirketten geldi; “Tavuk döner seven insandan zarar gelmez” tweet’i ortalığı iyice kızıştırdı.
Kadınların ilişkiden beklentileri, ilişkiye sadece gelir düzeyi üzerinden bakmak, tavuk döner yemenin küçümsenmesi gibi onlarca konu tartışılabilir...
Fakat bir erkek kullanıcının da dediği gibi, “Nerden baksan milyonlarca erkeği silip atmış zalim!”
Tam da “Twitter bazen ne eğlenceli oluyor” derken, gayet sevimli bir konu üzerinden tartışma ortamı oluşmuşken; her zaman olduğu gibi, sosyal medya kısa sürede linç ortamına dönüştü ve tartışmayı başlatan kullanıcı hesabını kapattı. Ne gerek var!
Tavuk dönere bile laf söyleyemiyorsun ülkede, geldiğimiz hale bak!

Haberin Devamı

BÖYLE BABA OLUR MU HİÇ?

Hayatımda duyduğum en absürd hikaye...
Usta tiyatrocu Enis Fosforoğlu, oyuncu kızı Seren çocuk yapmak istediği için onunla üç aydır konuşmuyormuş!
Seren Fosforoğlu, babasıyla bir oyun sahneledikleri sırada hamile olduğu haberini alıyor, müjdeyi babasına verdiğinde de, babasının yüzü düşüyor ve ilk sorusu
şu oluyor: “İşler ne olacak?”
‘Elinin körü olacak’ demiyor tabii, babası o!
Oysa Seren Fosforoğlu, iki yıl önce evlenmiş, anne olma hayalleri kuruyormuş ancak babası tiyatrodaki oyunları sekteye uğramasın diye kızının bu isteğine karşı çıkıyormuş. Neticede yaşadığı stres yüzünden o çocuğu düşürmüş. Sonra tüp bebekle hamile kalmaya çalışmış ama yaşadığı stres buna da izin vermemiş.
Annesi babası öldüğünde sahneye çıkan ve “Perde kapanmaz” diyen tiyatrocuları duymuştuk da, perde kapanmasın diye kızının doğum yapmasını istemeyen baba bir ilk herhalde!
Bir baba nasıl bu kadar duygusuz, duyarsız olabilir? İnanması zor... O?yüzden Enis Fosforoğlu konuşmadan, kuracağımız tüm cümleleri içimizde tutalım.
NOT: Enis Fosforoğlu ‘Pek Yakında’ filminde boy gösteriyor. Eski bir senaryoyu hayata geçirmeye çalışan, tek hayalleri Enis Fosforoğlu’nu oynatmak olan bir avuç sinema emekçisine de böyle sıfır empatiyle yaklaşıyordu filmde. Bir kenara yazmıştım zaten onu! (Kendimi senaryoyla gerçeği ayıramayan izleyici profiline sokmaktan alıkoyamadım işte!!)

Haberin Devamı