Milyonları peşinden sürükleyen bir yapımı taklit etmek cesaret ister. Hele de yayın hakkını almadan, harcama yapmadan bu işe soyunuyorsan...

Pek yakında Show TV’de başlayacak MUCK adlı dizinin konusu; “Güzel sanatlar fakültesinde bir koro oluşturmak için kollar sıvanır ve olaylar gelişir” şeklinde özetlenebilir.
Dizinin yönetmeni Can Sarcan henüz 25 yaşında. Başrollerinde Haluk Piyes, Murat Serezli, Azra Akın gibi oyuncular ve Bedük, Direc-t gibi müzisyenler var. Dizinin yapımcı şirketi Plato Film. Yani Sinan Çetin imzalı bir iş.
Belki de bu nedenle daha okuma provaları yapılırken üç tanıtım çektiler. Bölüm çekimleriyse henüz başladı. “Denize atlayalım da nasıl olsa yüzeriz” mi diyorlar, “Yayından çabuk kalkma riskine karşı reytinglere göre ilerleyelim” mi diyorlar bilmiyorum.
MUCK; Amerika F0X TV’nin fenomen dizisi GLEE’nin ‘çakma’sı olma sevdasında. Bu tabiri hoş görün; çünkü ortada bu kadar benzerlik varken, üstelik yayın hakkını almadan boyunu aşan bir prodüksiyonu taklit etmeye soyunduysan işin zor. GLEE, peşinden milyonları sürükleyen bir müzikal/gençlik komedisi. Arkasında dev bir ekip çalışıyor. Yan ürün olarak piyasaya çıkardıkları karışık albümlerin; Grammy adaylıkları, platin ve altın albüm ödülleri var. Biletleri önceden tükenen iki büyük konser turnesi yaptılar. Internette 33 milyondan fazla şarkı sattılar. Emmy’si onlarda, Altın Küre’si onlarda...
GLEE Project diye bir TV şovu yapıyorlar. Bizim ‘O Ses Türkiye’nin benzeri. Oradan yeni müzisyen/oyuncular seçiyorlar dizi için. O şov da reyting rekorları kırıyor. Bizimkiler de aynı işi para harcamadan yapmanın formülünü bulduk sanıp MUCK adlı diziye soyunuyorlar. Yani dizinin asıl özeti bu.

Haberin Devamı

GRiPiN’DEN GS MARŞI

“Ali Sami Yen’in zafer yolunda; yüreğimdeki Metin Oktay ruhuyla; durmayacağım söz veriyorum sana; varlığım armağan olsun arman uğruna. Adında gururum saklı, renklerinde asalet; sensiz olmaz Galatasaray!”
Bu şarkı sözleri Gripin’e ait. Gripin elemanlarının tümü (klavyeci Beşiktaşlı Arda hariç) hasta Galatasaraylıdır. Grubun yapımcı şirketi Avrupa Müzik’in patronları Cengiz ve Deniz Erdem’in de Galatasaraylılıkta Gripin’den geri kalmadığını ekleyeyim.
Bir süre önce UltrAslan taraftar grubunun genel koordinatörü Oğuz Altay; Gripin’e bir Galatasaray marşı yazmaları konusunda ricada bulunuyor. Marş hazır olduktan sonra; Galatasaray Dergisi adına kendileriyle röportaja gelen İrem Özbey süreci hızlandırıyor. Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk de son noktayı koyuyor.
‘Sensiz Olmaz Galatasaray’; çarşamba günkü Fenerbahçe derbisine yetişemese de kısa bir süre sonra tribünleri inletecek güçte bir marş. Şu sıralar GS TV, klip üzerinde çalışıyor.

Haberin Devamı

HALiL SEZAİ GERÇEK!

1-2 ‘piyasa’ şarkının yanına dolgu malzemesi, sekiz şarkı daha koyup albüm çıkartma dönemi kapandı. İnsanlara, tek bir şarkı için 10-15 liralık albümü satamıyorsunuz artık. Kız güzel, oğlan yakışıklı, klip havalı diye kimse satın almıyor artık bir albümü. Kimse bu sebeplerle birinin konserine para verip de gitmiyor. Sosyolog Can Kozanoğlu’nun tabiriyle ‘cilalı imaj devri’ kapandı. Bundan böyle ‘gerçek’ olmak zorundasınız.
Halil Sezai Paracıkoğlu; aslen oyuncu. Bir süredir; başrolünü de oynadığı ‘İncir Reçeli’ filminde söylediği ve kendi yazdığı şarkılarıyla internette hızlı dolaşım halindeydi. Daha albümü yokken yaptığı konserlere bilet bulunamıyordu.
Kısa bir süre önce ‘Seni Beklerken’ adlı albümünü çıkardı. Neredeyse bütün şarkıları internette serbestçe dolaşırken, konserlerinde herkes o şarkıları ezbere söylerken yine de en çok satan albümler arasına girmeyi başardı ‘Seni Beklerken’. Ayrıca TTNet Müzik üzerinden; ‘yasal’ olarak; yani parası ödenerek; en çok indirilen 10 şarkının beşi Halil Sezai’ye ait.
Çünkü Halil Sezai, gerçek! Şarkılarında gerçek, sahnede gerçek, sosyal medyada gerçek. Çünkü Halil Sezai; iyi şarkılar yazıyor, vokaliyle şarkının duygusunu geçiriyor dinleyene. Bize uzun zamandır yutturulan; oradan buradan araklanmış cilalı düzenlemelerden; ‘eller havaya’ halet-i ruhiyesinden medet ummuyor.
Çünkü Halil Sezai’nin kafası, şarkılarının internette özgürce paylaşılmasına bozulmadı. Şarkılarını yaptı, insanların ortasına bıraktı. Ve buna rağmen hem müzik marketlerde hem dijital platformlarda çok sattı. Hâlâ bir ders çıkartamadınız mı?

Haberin Devamı