Haberin Devamı

* Yağmur yağdığı günler dâhil olmak üzere 9 günlük konser serisi boyunca Açıkhava Tiyatrosu’nu dolduran Tarkan (yaklaşık 36 bin kişi).
* Tarkan’ın Açıkhava konser biletlerinden ucuz saha içi bilet fiyatları; sahnesi ve ilginç hayranlarıyla Lady Gaga (Oysa Tarkan’ın İTÜ Stadyumu konserinin biletleri daha ucuzdu).
* “Dolduracak mı?” kaygısı yaşatan Justin Timberlake’in başarılı İstanbul performansı.
* Soma faciası ve acımız nedeniyle iptal edilen Aero- smith konseri (iptal edilmeseydi dolmayacaktı bana kalırsa).
* 5. kez geldiği Türkiye’de yine stadyumu dolduran Metallica ile konser sonrası dev ekrandan birlikte izlediğimiz Dünya Kupası Finali.
* Black Box’ta (Volkswagen Arena) gerçekleşen ve bir kuşak için ‘rüya gibi’ konserler: Travis, Bob Dylan, Pixies, Blondie, Neil Young& Crazy Horse… (Bu konserlerin bazılarıyla; Babylon Soundgarden ve One Love Festivalleri bilet gelirinin Soma’ya bağışlanması; İstanbul’un ise şahane bir konser salonuna kavuşması.
* Massive Attack ve Türkiye’ye ilk kez gelen Portishead’in konserleriyle trip hop kokulu bir yaz.
* Kariyerinin zirvesindeyken İstanbul’a gelen Pharell Williams’ın samimi performansı.
* Katie Melua’nın huzur, Jack White’ın çığlık, Morrissey’in hayranlık, Gojira’nın sertlik dolu konserleri.
* Sıla’nın ‘Yeni Ay’ albümünün konserleri ve iTunes başarısıyla (1 numara) ses getirmesi (Açıkhava Tiyatrosu’nda iki konser veren Sıla, belki Tarkan’dan sonra seri konser vermeye en yatkın isim).
* 2 önemli aranjörden İskender Paydaş’ın 2’nci, Ozan Doğulu’nun 3’ncü konsept albümü.
Doğulu’nun iTunes’daki 2’nciliği, Paydaş’ın ‘Zamansız Şarkılar 2’sinde yer alan yeni Tarkan şarkısı ‘Hop De’nin çok başarılı lansmanı.
* Kenan Doğulu’nun ‘Unutursam Fısılda’, Harun Tekin’in ‘Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku’ filmlerinin soundtrack albümlerine attıkları ‘müzik prodüktörü’ imzası.
* Gökhan Özoğuz’un ‘O Ses’ jürisiyle bir ekran yüzüne dönüşmesi sonrası Athena’nın; diskografisinin en sağlam iki albümünden biri; ‘Altüst’le dönüşü.
* Uzun süre çabaladıktan sonra İrem Derici’nin hak ettiğini alması. ‘Kalbimin Tek Sahibi’ (Youtube’da en çok tıklanan birinci video) adlı parçasının ‘Damat Halayı’ ile birlikte neredeyse düğün marşı haline gelmesi.
* Ayşe Hatun Önal’ın ‘Çak Bir Selam’ gibi marş-tezahürat formlu hit bir şarkıyla dönüşü.
* Albüm yapmayan Gülşen’in yıla damgasını vurması. Gerek besteleri, gerek ödülleri, gerekse Murat Boz düeti ‘İltimas’la kazandığı haklı başarı (Youtube’da en çok tıklanan ikinci müzik video’su).
* Saygı albümlerinden; Ahmet Kaya’ya ‘Bir Eksiğiz’, Müslüm Gürses’e ‘Baba Şarkılar 2’ ve ‘Kayahan’ın En İyileri’…
Benim favori projem ‘Metin Altıok Şiirlerinden Şarkılar’.
* Deniz Seki’nin ‘İyisin Tabi’ adlı hit şarkıyı da barındıran ‘İz’ albümü…
* Doğukan Manço ve Tuğba Yurt icrasıyla yeniden hit olan Sertab Erener şarkısı, Sezen Aksu klasiği ‘Sakin Ol’ (Youtube’da 3’üncü sırada.)
* Anne olduktan sonra bir miktar ‘geride’ duran Demet Akalın’ın buna rağmen ‘Rekor’ albümüyle iTunes listesinde ilk 3’e girmesi.
* Nazan Öncel’in ‘Bazı Şeyler’ albümü ve Tarkan düetinin başarısı.
* ‘Zeytinli Rock Festivali’nin güçlü bir kadroyla dönüşü.
* Yok Öyle Kararlı Şeyler’in kendi adını taşıyan; Peyk’in ‘Teslim Olma’, Ceylan Ertem’in ‘Amansız Gücenik’, Esin İris’in ‘Yine Mavi’, Gaye Su Akyol’un ‘Develerle Yaşıyorum’, Yüzyüzeyken Konuşuruz’un ‘Otoban Sıcağı’ , Adamlar’ın ‘Eski Dostum Tankla Gelmiş’ albümleri.
Not: 31 Aralık Çarşamba günü Türkiye ve dünyada yılın müzik olaylarını NTV’de değerlendiriyor olacağım. Saat 18.10’da; Gülay Afşar’la…