Jimi Hendrix; bana göre tüm zamanların en özgün ve en iyi rock gitaristi. Şarkı yazarlığı; solak olmasına rağmen sağ elini kullananlara göre tasarlanmış bir gitarın ustası oluşu; o ustalığa sadece Elvis Presley ve Chuck Berry’yi izleyerek kendi kendine ulaşması; dünya çapında ve inanılmaz boyutlardaki ününü sadece dört yıl içinde kazanmış olması; kendisinin 'uzaylı' olabileceğini düşündürüyor.
‘Sesler duyduğunu ve o sesleri bir araya getiremezse’ yani şarkı yazmazsa öleceğini söylediğinde bu dünyadan olmadığına kanaat getirmiştik zaten.
“28 yaşımı görebileceğimden emin değilim... Ama dünya bana hiçbir şey borçlu değil” demişti. 27 yaşındayken bir otel odasında ölü bulundu...

KARALAMALARI KİTAP HALİNE GELDİ
Ölmeden önce Wood-stock Festivali’nin efsane headliner (assolist)’ı oldu. Birçok önemli albüme imza attı. Bir yandan da; bulduğu kağıt parçalarına, peçetelere hep bir şeyler karaladı hayatıyla ilgili. Bir süre önce o karalamalar, 250 sayfalık bir kitap oldu; ‘Sıfırdan Başlamak: Benim Hikayem’...
Jimi’nin kendi cümleleriyle; saf ve samimi dünyasını anlattığı kitap, son zamanlarda okuduğum en ilgi çekici kitaplardan biri. Hendrix’in belgesel filmini de hazırlayan Peter Neal derledi kitabı. Bir müzik kitabı değil. Bir otobiyografi kitabı değil. Naif bir dehanın, uzaylı bir sanatçının kendine ve dünyaya dair notları... (Domingo Yayınları)

JOHNNY ALLEN HÂLÂ YAŞIYOR

Hatta onu almışken ‘Blue Wild Angel/Vahşi Mavi Melek’ adlı bluray’i de alın. Jimi’nin Woodstock öncesi performansları ve sahne arkası görüntülerinden oluşuyor.
Yönetmeni Oscar’lı Murray Lerner. (Sony Müzik). Yaşasaydı 71 yaşında olacaktı Johnny Allen Hendrix. Yaşıyor da galiba...

Haberin Devamı

YENİ NESİL BULMACA

Mono Chroma; bir Türk bilgisayar oyunu. Eğer ‘bulmaca platformu’oyunlarını seviyorsanız özel ilgi gösterin.
Özetlemem gerekirse ‘distopik’ bir dünyada, ‘endüstriyel’ baskıların arasından sıyrılarak bulmacaları çözüyor, engelleri aşıyorsunuz.

OYUN OYNARKEN YARDIM EDİN
Siz ve oyundaki sanal kardeşiniz bu görevi gerçekleştirmek için bilginizle zorluklarının üstesinden geliyorsunuz.
Oyunu; Playstore üzerinden 33.99 TL ödeyerek indirebilirsiniz. Sanal kardeşinizi korumak için gösterdiğiniz çabanın bir benzerini gerçek dünyada da göstermiş oluyorsunuz üstelik. Nasıl mı? Ödediğiniz paranın 5 TL’si ‘Umut Çocukları Vakfı’ yararına bağışlanıyor otomatik olarak.
Oyuncularının desteğiyle üç yıllık bir ön çalışma sonucu hazırlanan oyunun müziklerini ise alternatif müziğin şahsına münhasır gruplarından Gevende yaptı.
Bence Gevende, oyun müzikleri kategorisinde dünya çapında bir ödül alabilir, başvuru yaptığı takdirde.
Oyun yeni ama ben ön çalışma döneminden beri oynuyorum, tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı

HEAVY METAL RÜZGARI

29 Mart’ta Küçükçiftlik Park’ta efsane heavy metal gruplarının resmi geçidini izleyecektik. Ancak üç as eleman turneden ayrılınca ‘Metal All Stars’ın Türkiye ayağı iptal oldu.
Üzgündük ama 24 Mayıs’ta Manowar’ı ‘Metal Summer Fest’te aynı yerde canlı izleyince silkindik.
Önümüzdeki pazar; Maslak Arena’da 'High Voltage' var. Orada da Ghost ve Trivium olmak üzere birçok iyi grup izleyeceğiz. Belki de bu yazın en önemli metal festivali 2-3-4 Ağustos’ta yine Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek... Ondaysa; Megadeth, HIM, Amonamarth, WASP, Gojira gibi dev gruplar sahne alacak. Başka hangi metropol bu kadar ‘metalci’ dersiniz? Hiçbiri...
Yani İstanbul aslında bir heavy metal şehri...

Haberin Devamı

EKŞİ FEST BAŞLIYOR

2011’den bu yana yapılan Ekşi Fest; Ekşi Sözlük yazar ve okurlarını Life Park’ta bir araya getirmekle kalmayacak, Manu Chao gibi müthiş eğlenceli ve yetenekli bir müzik adamını ağırlayacak. Life Park, Bahçeköy’de; şehirden uzak; gitmesi Maslak’tan 10 dakika. Taksim’den, 4.Levent’ten, Hacıosman’dan otobüsler; metro aktarmaları var.
Mehmet Akif Tabiat Parkı’nın tabiatına uygun davranıp yeşillikler içinde reggae, ska ve alternatif seslerle dinlenip eğlenmek; sözlük muhabbetleri çevirmek için müthiş bir alternatif Ekşi Fest. Biletleri hesaplı; 45 TL.
Manu Chao dışında Sattas, Hakan Vreskala, Baba Zula gibi isimler ve Control Z, Mutrib, Sapan, Yok Öyle Kararlı Şeyler gibi son dönemin dikkat çeken iyi grupları var.
Uygun fiyata, doğal ortamda, eğlence garantili... Önümüzdeki cumartesi...