Cadde Uyanış: Büyük Selçuklu 2. yeni bölüm fragmanı yayınlandı! Nefes kesti...

Uyanış: Büyük Selçuklu 2. yeni bölüm fragmanı yayınlandı! Nefes kesti...

29.09.2020 - 09:47 | Son Güncellenme:

Uyanış: Büyük Selçuklu 2. yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Dün ilk bölüme kilitlenen izleyiciler, 2. yeni bölüm fragmanına yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. Nefes kesen dakikaların ekrana geldiği Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin yeni bölümünde neler olacak? İşte heyecan dolu o sahneler...

Uyanış: Büyük Selçuklu 2. yeni bölüm fragmanı yayınlandı Nefes kesti...

Güçlü oyuncu kadrosu ve dikkat çeken konusu ile izleyiciyi ekrana kilitlemeyi başaran Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ilk bölümüyle alkışlandı. İlk bölümün ardından 2. yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Peki Uyanış Büyük Selçuklu oyuncuları kimler, ne zaman, hangi günler ekrana geliyor?

Haberin Devamı

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU 2. BÖLÜM FRAGMANI

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU OYUNCULARI

Ekin Koç
Buğra Gülsoy
Hatice Şendil
Gürkan Uygun
Leyla Lydia Tuğutlu
Sevda Erginci
Mehmet Özgür
Cemal Toktaş
Osman Sonant
Leyla Feray
İlker Kızmaz
Ali Gözüşirin
Çiğdem Selışık Onat
Murat Garipağaoğlu
Nik Xhelilaj
Erdem Akakçe

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU KONUSU

şkla, sırla ve mücadele ile yoğrulmuş destansı bir yolculuk…

Melikşah, Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın ölümünün ardından tahta geçer. Aynı gün çok sevdiği Kıpçak hatunu Başulu'yu doğum yaparken kaybettiği haberini de almıştır. Kıpçak-Selçuklu düşmanlığı sebebiyle yeni doğan bebek, devletin devamlılığı için tehlike arz ediyordur. Melikşah için bu durum çok zor olsa da onu bir daha görmemek ve sormamak üzere Nizamülmülk’e teslim eder.

Haberin Devamı

Sultan Melikşah, Sultan Alparslan’dan aldığı Selçuklu Devleti’nin gücünü doruklara çıkarır. Fakat Selçuklu büyüdükçe düşmanları da hem devletin içinde hem de dışında çoğalmaktadır.

Doğumundan itibaren kaderinin devletle bir yazıldığı, ölene kadar da tek gayesinin devlete hizmet olacağı düsturuyla yetişen Sencer, yıllarca aldığı eğitimle idealist bir kahramana dönüşür ve bu kahramanlıklar onu Sultan Melikşah’ın fedaisi yapar. Nizamülmülk’ün en güvendiği adamlarından olan Sencer, devleti için tüm zorlu görevleri üstlenmeye hazırdır.

Melikşah ve Sencer türlü tehlikeler ile mücadele ederken en büyük destekçileri Nizamülmülk gibi liyakatli devlet adamları, Gazalî gibi alimler, Ömer Hayyam gibi bilim adamları, Yusuf Hamedani gibi irfan sahibi kişiler olacaktır. Diğer tarafta Karahanlı hanedanından gelen asil soylu Terken, Melikşah’ın hatunu olmanın verdiğii güçle devlete hâkim olmak istiyordur. Fakat onun bu ihtiraslarının karşısında devletin Baş Hatunu olan Melikşah’ın anası Seferiye, Melikşah’ın oğlu Tapar’ın Hatunu olan Gevher ve saraya gelişiyle dengeleri değiştirecek olan asil Türkmen kızı Elçin olacaktır.

Selçukluyu yıkmaya yeminli Hasan Sabbah, devlete hâkim olmak isteyen Terken’in kurduğu tehlikeli entrikalar ve hepsinin ortasında amansız bir mücadeleye giren Sencer’in Turna ile yaşayacağı fırtınalı aşk…

Haberin Devamı

UYANIŞ NÜYÜK SELÇUKLU NE ZAMAN, HANGİ GÜN, HANGİ KANALDA YAYINLANIYOR?

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi her Pazartesi 20:00'da TRT 1'de yayınlanacak.

 

Yazarlar