19.05.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:
Bayram Kaygusuz
ONLARI başka başka dizilerde gördük... Kimi zaman ağlattılar, kimi zaman güldürdüler. Şimdi ise Kanal D’de “Haneler”e toplandılar. Yapımcılığını D Productions’ın üstlendiği “Haneler”in senaryosu, Star TV’de üç yıl süren “İki Aile” dizisinin yazarları Saygın Delibaş ve Fethi Kantarcı imzasını taşıyor.
İSTANBUL Kraliyet Tiyatro ekibinin ağırlıkta olduğu Haneler’in ekrana geliş hikâyesi de ilginç... Tiyatronun Kanal D Home Video’dan piyasaya çıkan “Hastasıyız” adlı DVD’si büyük başarı gösterince D Productions ekiple “Haneler” projesi için el sıkıştı.
DAHA önce “Avrupa Yakası”nda izlediğimiz Bihter Özdemir Dinçel ile “Sıla”dan tanıdığımız Boncuk Yılmaz, “Biz zaten beraber vakit geçiren arkadaşlarız. Üstüne bir de komedi çekiyoruz ve çok eğleniyoruz” diyorlar. “Haneler”e “Yaprak Dökümü”nden Ahmet Saraçoğlu, “İki Aile”den Serhan Ernak, Alper Düzen ve Barış Başar, “Gümüş” dizisinden Serdar Orçin, rol alıyor.
‘Haneler’de neler oluyor?
Yapımcılığını D Productions’ın üstlendiği “Haneler”, bu akşam başlıyor. Senaryosunu, Saygın Delibaş ve Fethi Kantarcı’nın yazdığı dizinin her bölümünde Türkiye’nin değişik hanelerinden komik ve farklı haller canlandırılan skeçlerle izleyicisiyle buluşacak.
“Haneler”de, “Yaprak Dökümü”nden Ahmet Saraçoğlu “İki Aile”den Serhan Ernak, Alper Düzen ve Barış Başar, “Gümüş”ten Serdar Orçin, “Avrupa Yakası”ndan Bihter Dinçel, “Sıla”dan Boncuk Yılmaz, “Zaga”dan Murat Akkoyunlu, “İpsiz Recep”ten Kamil Güler, “Canım Ailem”den Fırat Doğruloğlu ve “7 Numara” dizisinden Özlem Türkad rol alıyor. İstanbul Kraliyet Tiyatro ekibinin ağırlıkta olduğu Haneler’in ekrana geliş hikâyesi de bir o kadar ilginç... Tiyatronun Kanal D Home Video’dan piyasaya çıkan “Hastasıyız” adlı DVD’si büyük satış başarısı gösterince D Productions ekiple “Haneler” projesi için el sıkıştı.
İnsanlar komediyi seviyor
Bu projede sizi etkileyen ne oldu?
Boncuk Yılmaz: Biz zaten beraber vakit geçiren arkadaşlarız bunun üstüne bir de komedi çekiyoruz ve çok eğleniyoruz. Bunu eminim seyirci fark edecek ve eğlenecek.
Bihter Dinçel: Biz üç kız sonradan geldik, “Haneler”de uzun yıllar sonra ilk üç kız biziz. Onlar birbirleriyle o kadar kaynaşmışlardı ki biz ekibe dahil olduk. Beş sene sonra bizi çok güzel aralarına aldılar.
TV’de son zamanlarda skeçler ilgi görüyor, seyirci böyle skeçli işlere aç diyebilir miyiz?
B. D.: Ona aç mı bilmiyorum. İnsan alıştığı şeye karşı açlık duyar. Bizim yaptığımız farklı geldiği için ilgi görüyor. Komedi açlığı diyebiliriz. İnsanlar komedi izlemeyi çok seviyor.
Reyting kaygınız var mı?
Ahmet Saraçoğlu: Bu konuyla açıkçası çok fazla ilgilenmiyoruz. Biz elimizden geldiğince işimizi çok iyi yapmaya çalışıyoruz. Biz de seyircilerin tepkisini merak ediyoruz.
B. D.: Ahmet’in söylediği sözler çok doğru bu bizimle alakalı bir durum değil. Gönül ister ki reyting çok iyi olsun beş sene devam etsin.
Seyirci sizi nasıl bir karakterlerle görecek?
B.D: “Avrupa Yakası”nın en hüzünlü karakteriydim herkes hep gülerken her bölüm ağlıyordum. Burada tam tersi bir şey var, her bölümde her skeçte 10 ayrı kadını canlandırıyorum.
Sürpriz konuklarımız olacak
“Haneler” isimli skeçlerden kurulu bir komedi programı hazırlıyoruz. İstanbul Kraliyet Tiyatro ekibinin bütün üyeleri var. Bihter, Boncuk ve Özlem “Haneler” ekibindeler... Saygın Delibaş ve Fethi Kantarcı yazıyor. Sunucusu olmayan seyircisiz skeçlerden kurulu bir komedi dizisi diyebiliriz. Sesli ve dört kamerayla çekiyoruz. Bizim temel farkımız seyircisiz olmamız. Bir bölümde 10 skeç yer alacak. 70-80 dakikalık bir program. 11 kişilik bir ekibiz. İleride sürpriz konuk isimler de ağırlayacağız.
Kamil Güler:
BKM öncülük etti
Saygın Delibaş ve Fethi Kantar-cı’nın yazdığı “Hastasıyız” adlı ilk oyunumuzun Kanal D Home Video’da DVD’si çıktı ve yüksek oranda satışa ulaştı. Kanal yöneticileri “satış grafiği yüksek bunu televizyona taşıyalım” dedi ve “Haneler” programı çıktı. Kanal D’nin yaratıcı bir yanı var. BKM Mutfak ekibine açık davranıp cesaretli davrandılar. BKM Mutfak’ın başarısından bir umutlandılar ve bize de değişik versiyonda bir program yapmamız için öneri getirdiler.
“Çok Güzel Hareketler Bunlar”da asıl olan hikâyeler, çocukların sempatisi ve sahneye işlerini iyi yansıtması. “Haneler”i seyircisiz çekiyoruz. Ama yoğun bir istek olursa çok tutan skeçleri sahneye taşırız.