Püf Noktaları Dekoratif Objeleri En İyi Şekilde Temizleme Yöntemi Nedir?

Dekoratif Objeleri En İyi Şekilde Temizleme Yöntemi Nedir?

Son Güncellenme:

.

Dekoratif Objeleri En İyi Şekilde Temizleme Yöntemi Nedir

Kokulu mumlar, boncuklu şamdanlar, gümüş çerçeveler, renk renk biblolar...Hemen hemen herkesin evinde bu dekoratif objelerden bulunur. Kullandığınız yerdeki eşyaların şekli ve rengiyle olan uyumuyla birlikte ortamın enerjisini artıran bu eşyalar, fonksiyonel olarak da oldukça kullanışlıdır. Her eşyanın olduğu gibi bu objelerin de bakıma, temizliğe ihtiyaçları vardır. Gümüşler zamanla kararır, camlar sararır, seramik veya diğer maddeden olanlar ise tozlanır. Üretildikleri maddelerin yapısından dolayı (seramik, gümüş, bakır, cam vb.) da her birinin temizliği için bazı püf noktalar vardır. Salonlarınıza şık görüntüleriyle değişik bir hava katan dekoratif objelerin her zaman temiz kalması için temizlik püf noktalarını içeriğimizi okuyarak öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Dekoratif Objeleri En İyi Temizleme Yöntemi Nedir?

Dekoratif Objeleri En İyi Şekilde Temizleme Yöntemi Nedir

Gümüş dekoratif objeler, pek çok evde severek kullanılır. Ancak renklerinin zamanla kararması bu objelere eski ve kirli bir görünüm katar. Bu yüzden onları sık sık parlatmanız gerekir. Parlatma işlemi gümüşlerin temiz kalmalarını sağlar, objelere ışıl ışıl bir görünüm kazandırır. Gümüş objelerinizi piyasada bulunan gümüş parlatıcıları ile temizleyebileceğiniz gibi evde kendinizin hazırlayabileceği karışımları da kullanabilirsiniz. Gümüşlerinizi ve diğer metal objelerinizi önce ılık su ve sabunla yıkayıp ardından diş macunu ile 5 dk boyunca iyice ovalayıp ve son olarak da temiz bir bezle silebilirsiniz. Bu işlemin ardından objeleriniz istediğiniz parlaklıkta olacaktır. Zamanla tozlanan alçı biblolarınızı ise sabunlu su ve nemli bir bezle silebileceğiniz gibi bir miktar suda kaynatıp ılıttığınız nişastalı karışımla da temizleyebilirsiniz. Seramik objeler de oldukça tercih edilen ev eşyalarındandır. Seramikleri temizlemek için amonyaklı suyu deneyebilirsiniz. Önce deterjanlı suyla sildiğiniz cam objelerinizi ise gazete kağıdıyla parlatabilirsiniz.

Haberin Devamı

Temizliklerin Ucuz ve Etkili Maddesi: Sirke!

Dekoratif Objeleri En İyi Şekilde Temizleme Yöntemi Nedir

Bakır dekoratif objeler de evlerde sıklıkla yer alır. Şark köşelerinde veya eskitme bir sehpa üstünde çok şık durur. Kararan bakır eşyalarınızı sirke ve kaya tuzu ile silerek ilk günkü ışıltısına kavuşturabilirsiniz. Evinizdeki ayna ve aynalı eşyalarınızı yine sirke ve suyla yapacağınız karışım ve gazete yardımıyla pırıl pırıl yapabilirsiniz. Sirke kristal objelerinizi temizlemek için de birebirdir. Bunun için yapmanız gereken kristallerinizi yıkadıktan sonra sirkeli suya batırmak olacaktır. Bir miktar sirkenin içine yaklaşık bir avuç kadar tuz ekleyiniz. Dibinde kir birikmiş olan cam, kavanoz vb. eşyalarınızın içini bu karışımla çalkalayınız. Sonuç mükemmel olacaktır. Bir yemek kaşığı karbonat ve kasenin dörtte biri kadar beyaz sirke ile yapacağınız karışımla da gümüş objelerinize canlılık katabilirsiniz.