Püf Noktaları Her Evde Bulunması Gereken 5 Temizlik Ürünü

Her Evde Bulunması Gereken 5 Temizlik Ürünü

Son Güncellenme:

.

Her Evde Bulunması Gereken 5 Temizlik Ürünü

Ev temizleme fikri çoğu kişinin gözünü korkutur. Özellikle yoğun iş temposuna sahip kişiler için ev temizlemek ağır bir yük gibi gelir. Hele, mutfak ve banyo gibi hijyenin ekstra önemli olduğu noktaların temiz tutulması ayrı özen ister. Piyasada neredeyse yüzlerce ürün varken, hangilerini almanız gerektiği ise kafa karıştırıcı bir konu. Alışverişe çıkmadan önce, temel olarak hangi temizlik malzemelerine ihtiyaç duyabileceğinizi önceden bilmek işinizi kolaylaştıracaktır!

Haberin Devamı

Mikrofiber temizlik bezi

Her Evde Bulunması Gereken 5 Temizlik Ürünü

Son yılların gözde ürünlerinden mikrofiber temizlik bezleri, deterjana gerek duymadan, ıslak ya da kuru yüzeyleri başarıyla temizlemekte. Çok emici olduklarından, kullanılan yüzeyi anından kurulayan mikrofiber bezler, iz ve leke bırakmazlar. Artık neredeyse tüm mutfakların demirbaşlarından biri haline gelen bu temizlik bezleri, çamaşır makinesinde de yıkanabilir. Şeklini uzun süre koruyan bu bezler, kağıt havlulara göre de oldukça ekonomik olmaktadır. Edineceğiniz birkaç mikrofiber temizlik bezini, ev temizliğinde neredeyse her alan için kullanabilirsiniz.

Pas ve kireç çözücü

Bazen ne kadar temizlik yapılırsa yapılsın, yüzeylerde oluşmuş pas veya kireç geçmek bilmez ve kirli bir görüntü oluşturur. Evinizde bulunduracağınız bir pas ve kireç çözücü ile sertleşmiş kireç kalıntılarını ve pas lekelerini ovmaya gerek duymadan kolayca temizleyebilirsiniz. Pas ve kireç çözücüler, fayans yüzeylerdeki sarı pas lekelerini de temizler. Ayrıca tıkalı lavabo ve küvet deliklerini açmak için de bu çözücülerden yararlanabilirsiniz. Çok amaçlı bu ürünleri, eğer yüzeylerinde çatlak yoksa, çaydanlık, tencere gibi mutfak gereçlerindeki kireci çözmek için de kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Çamaşır suyu

Her Evde Bulunması Gereken 5 Temizlik Ürünü

Hakkında iyi kötü birçok şey söylense de uzun yıllardır neredeyse her evde bulunan bir temizlik ürünü var: Çamaşır suyu. Yanlış kullanıldığında, sağlık üzerinde olumsuz etkileri olduğu bilinse de verdiği temizlik hissinden dolayı çamaşır suyu vazgeçilmez bir ürün. Birçok kullanım alanı olan çamaşır suyu özellikle banyo temizliğinde sıkça tercih ediliyor. Fayans ve lavabolardaki lekeleri kolayca temizleyen çamaşır suyu, klozet temizliğinde de oldukça etkilidir. Çamaşır suyunu, zemin temizliğinde de kullanabilirsiniz.

Yağ sökücü

Her Evde Bulunması Gereken 5 Temizlik Ürünü

"Bir evin en çabuk kirlenen noktası hangisi" diye sorsalar, çoğunluk mutfak diyecektir. Hele sürekli yemek pişen bir mutfaksa, temizlik için de ayrı bir bakım gerekecektir. Ocak, davlumbaz ve fırın gibi beyaz eşyalarda oluşan yağ birikintilerini temizlemenin en etkili yolu, güçlü bir yağ sökücü kullanmaktan geçiyor. Bu yağ sökücüler, mutfak dolaplarına sıçrayan ve çıkmayan bilmeyen inatçı yağ lekelerini gidermek için de kullanılabilir.

Haberin Devamı

Cam temizleyici

Her Evde Bulunması Gereken 5 Temizlik Ürünü

Cam yüzeyler, ne kadar iyi temizlenirse temizlensinler, ideal parlaklığa ulaşmak için son bir dokunuşa ihtiyaç duyarlar. Ev camları, ayna ve daha birçok cam yüzeyde kullanılabilen bu ürün, deterjan veya sabunun aksine iz bırakmaz. Genellikle ferahlatıcı bir parfüm kokusuna sahip cam temizleyiciler, sağladığı parlaklık ile evinizde yaptığınız temizliği deyim yerindeyse taçlandıracaktır.