Geri Dön

Havuç sufle tarifi

Havuçla hazırlanacak enfes bir sufle tarifi...

Havuç sufle tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 kg havuç
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
- 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
- 1 adet küçük soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 adet yumurta
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz

Havuç Sufle Nasıl Yapılır?

1. Adım: Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısınmaya bırakın.
2. Adım: Orta boy bir tencereye havuçları alın ve üzerini geçecek kadar su doldurup, tuzunu da atıp kaynamaya bırakın.
3. Adım: Yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra süzüp blender ile püre haline gelene kadar karıştırın.
4. Adım: Büyük bir kaba havuç püresini alın, üzerine küp şeklinde doğranmış soğanı, ekmek kırıntısını, sütünü, peynir rendesini ve baharatlarını koyup iyice karıştırın.
5. Adım: Ayrı bir kapta yumurtaları iyice çırpın ve havuç karışımına ekleyin.
6. Adım: Yağlanmış fırın kabına hazırladığınız karışımı döküp fırına verin. Yaklaşık 40-45 dakika pişirin.


Bitarifimvar.com

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber