Geri Dön

Kışın yiyebileceğiniz en hafif tatlı: Ayva tatlısı tarifi

Ayvanın kendisini, reçelini sevmeyenlerin bayılayacağı bir tarifi sizinle paylaşıyoruz. Yapımı çok pratik olan ayva tatlısı tarifini mutlaka deneyin. İşte Pasta Şefi Didar Yanar'ın ayva tatlısı tarifi...

Kışın yiyebileceğiniz en hafif tatlı: Ayva tatlısı tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

6 adet ayva 

680 gr toz şeker  

200 gr kaymak 

5 adet karanfil 

2 adet çubuk tarçın  

50 gr ceviz içi  

800 gr su 

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

1. adım: Ayvanın kabuklarını temizleyip ortadan ikiye bölün. Çekirdeğini çıkarın.

2. adım: Ocaktaki ayvalara kabukları, çekirdeğini ve toz şekeri ilave edin.

3. adım: Üzerine 200 gr su, tarçın, karanfil ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.

4. adım: Kaynadıktan sonra 2 saat kısık ateşte rengi kırmızı olana kadar pişirin.

5. adım: Soğuyunca suyuyla beraber servis edebilirsiniz.

Son adım: Üzerine kaymak ve ceviz koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.  

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber