Kışın yiyebileceğiniz en hafif tatlı: Ayva tatlısı tarifi
Ayvanın kendisini, reçelini sevmeyenlerin bayılayacağı bir tarifi sizinle paylaşıyoruz. Yapımı çok pratik olan ayva tatlısı tarifini mutlaka deneyin. İşte Pasta Şefi Didar Yanar'ın ayva tatlısı tarifi...

Malzemeler
6 adet ayva
680 gr toz şeker
200 gr kaymak
5 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
50 gr ceviz içi
800 gr su
Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?
1. adım: Ayvanın kabuklarını temizleyip ortadan ikiye bölün. Çekirdeğini çıkarın.
2. adım: Ocaktaki ayvalara kabukları, çekirdeğini ve toz şekeri ilave edin.
3. adım: Üzerine 200 gr su, tarçın, karanfil ekleyip kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.
4. adım: Kaynadıktan sonra 2 saat kısık ateşte rengi kırmızı olana kadar pişirin.
5. adım: Soğuyunca suyuyla beraber servis edebilirsiniz.
Son adım: Üzerine kaymak ve ceviz koyabilirsiniz.
Afiyet olsun.










Kakaolu irmik tatlılı turta
Supangleli çilekli çıtır milföy katları
Portakallı fırın sütlaç üstünde portakal kabuğu şekerlemesi
İrmik helvası el yapımı dondurma ile
Vücuttaki yağları yakan ve organları temizleyen çay tarifi
Mozaik pasta tarifi
Yufkasız pırasalı börek tarifi
Glutensiz kinoalı kapuska tarifi
Zencefilli balkabağı çorbası tarifi
Elmalı crumble tarifi
Yalancı tavuk göğsü tarifi
Lavantalı muhallebi tarifi
Kışın yiyebileceğiniz en hafif tatlı: Ayva tatlısı tarifi
En sevilen kış tatlısı: Kestaneli tart tarifi
Bağışıklığı güçlendiren kış çorbası tarifi
Hamileyken tatlı krizine iyi gelecek 2 pratik tarif
Salatalık turşusu tarifi
Hem lezzetli hem de ekonomik yılbaşı menüsü
Ev yapımı zencefilli şeftali reçeli tarifi
Sivas'ın yöresel lezzeti: Tonus köfte


