Geri Dön

Salatalık turşusu tarifi

Salatalık turşusu yapmak için artık uğraşmanıza ve beklemenize gerek kalmayacak. Salatalık turşusunu artık çıtır çıtır çok beklemeden kısa sürede hazır hale getirebileceksiniz. Salatalık turşusu tarifi, salatalık turşusu nasıl yapılır sorularının cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Salatalık turşusu tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kg turşuluk salatalık
1 çorba kaşığı kaya tuzu
1 buçuk bardak üzüm sirkesi
3 diş sarımsak
Aldığı kadar sıcak su

Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

1. adım: İlk olarak salatalıkları iyice temizleyin ve bol suyla yıkayın. Daha sonra sap kısımlarını çok derin olmayacak şekilde kesin.

2. adım: Daha sonra salatalıkları kavanozlara yerleştirip aralarına sarımsakları dizin.

3. adım: Ayrı bir kabın içerisine sirkeyi, kaya tuzunu alıp karıştırın.

4. adım: Daha sonra bu karışımı salatalıkları ve sarımsağı koymuş olduğunuz kavanozun içerisine yerleştirin.

5. adım: Kavanozu ters çevirip 1 saat kadar bu şekilde bekletin.

Son adım: Daha sonra güneş görmeyen bir ortamda bir hafta kadar muhafaza etmeniz yeterli olacaktır.

Püf noktası: Bu salatalık turşusu tarifini diğer tariflerden ayıran en önemli özelliği içerisine sıcak, kaynar halde su koyuluyor olması. Salatalık turşusunun içerisine kaynar su koyuluyor olması sizi şaşırtmasın, bu halde yapılan turşusunun tadı daha kıtır kıtır ve lezzetli oluyor.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber