Pazar Stilin de Süperstar’ı

Stilin de Süperstar’ı

24.10.2021 - 03:00 | Son Güncellenme:

Yıllara meydan okuyan stil ikonu Ajda Pekkan, “Ajda” adlı yeni albümüyle iddiasını bir kez daha ortaya koydu.

Stilin de Süperstar’ı

Özlem Ülkü - Süperstar Ajda Pekkan, yeni albümü ‘Ajda’ ile son dönemin konuşulan projele-rinden birine imza attı. Her dönem stiliyle adından söz ettiren Süperstar yeni albümü için objektif karşısına geçti ve fotoğraflarda da iddiasını ortaya koydu. Modayı yakından takip eden Pekkan’ın stil sırları için 12 yıldır objektifinin karşısına geçtiği Safa Gülsoy’dan sahne kıyafetlerini hazırlayan tasarımcılar Cihan Nacar ve Züleyha Kuru’ya, uzun yıllardır birlikte çalıştığı yapımcı Samsun Demir’e kulak verdik.

Haberin Devamı

Safa Gülsoy: “Çekimlerde müzik ve boy aynası olmazsa olmaz”

Ajda Hanım’la 12 yıldır çalışıyoruz. Onunla çalışmak, sürekli yeni şeyler öğrenmek demek, vizyon demek. Düşünsenize karşınızda hem müzik, hem moda alanında akım yaratan biri var. Haftalar öncesinden hazırlıklar başlar, proporsiyon bilgisi ve gözü çok iyidir. Çekimlerimizde müzik ve boy aynası olmazsa olmazlarındandır. O günlerimiz hem heyecanlı, hem de stresli olabiliyor. Her şey sıfır hataya yakın olmalıdır, eğer dış çekim yapıyorsak, rüzgarın şiddetine kadar her şeyi bilmek ister.

Stilin de Süperstar’ı

Samsun Demir: “Olağanüstü disiplinli ve özverilidir”

Ajda Pekkan ile çalışmak çok kolay değildir. “Ferrari kadar hızlı bir Rolls Royce gibiyim” demişti bir keresinde. Doğru! Görünüşünü ve sesini koruyabilmek için olağanüstü bir disiplin ve özveri ile çalışır. Farklılıklara ve yeni tecrübelere açıktır. Bazen Güney Fransa’da istiridye yemek ister, bazen de Kurtuluş’a salaş bir kebapçıya yemeğe gider. Sanatı ve sanatçılığı ile ilgili yorumu zaten Türk halkı kendisine “Süperstar” yakıştırmasıyla yıllar önce yapmış, kendisi de bunun hakkını fazlasıyla vererek, adını Türk pop müzik tarihine pırlanta harflerle yazdırmıştır.

Haberin Devamı

Züleyha Kuru: “O en sade olanın içindeki iddiayı yakalıyor” 

Vizyonuyla ve stiliyle duayen dediğimizde akla ilk gelen isimdir Ajda Pekkan. O, zamansız tüm yaratıcılığınızı ve hayal gücünüzü sınırsızca kullanabildiğiniz bir sanatçı. Sahnede o varsa sonsuz hayal kurulabilir; cesur, çok yönlü, enerjik, yüksek ruhlu bir stardır. Ruh haline göre stili değişebiliyor; bazen maskülen kodlarla inşa edilmiş bir silüet olurken bazen overdressed, yani abartılı gösterişli bazen de stilini sadelikten alan pragmatik yönleri ortaya çıkarıyor. O en sade olanın içindeki iddiayı yakalayabilen kişidir. Şarkılarına gösterdiği özeni kostümlerine de yansıtır. Günler süren çizimler, kumaş seçimleri, provalar ve stylingi birlikte karar verir ve ilerleriz. Çok yönlülüğünün tasarım gözümüzün zenginleştirdiğinin altını çizmeliyim.

Stilin de Süperstar’ı

Cihan Nacar: “Ne istediğini bilir ve bizi yönlendirir”

Haberin Devamı

Tasarımlarımı stil ikonu olarak kabul ettiğim bir sanatçının, bir trendsetter’ın üzerinde görmek onur verici. Ajda Hanım ne istediğini bilen ve tasarımcıyı çok doğru yönlendiren bir sanatçı. Çok fazla araştırır ve modayı yakından takip eder. Bazen istediği şeyi çizerek gösteriyor ve bu anlamda çok yetenekli.

Yazarlar