Pazar “Tenten’in Maceraları” sinemada

“Tenten’in Maceraları” sinemada

30.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çocukluğumuzda okumaya doyamadığımız Tenten çizgi romanı, şimdi de yönetmenliğini Steven Spielberg’ün yaptığı “Tenten’in Maceraları” adlı sinema filmiyle 4 Kasım’da Türkiye’de gösterime giriyor

“Tenten’in Maceraları” sinemada

İleri animasyon teknolojileri olan RealD 3D ve IMAX 3D kullanılan filmde karakterin çizgi filmdekiyle bire bir aynı olmasına dikkat edilmiş. Tenten’in bu macerasında da köpeği Fındık ve arkadaşı Kaptan yanında olacak. Dünyanın dört bir yanında geçen ve saklı gizemler, tehlikeli suçlular, kadim sırlarla dolu destansı bir macera bu filmde... Aksiyon, mizah ve baş döndürücü öykü anlatımından oluşan, insanları kuşaklar boyunca heyecanlandırmış klasik serüvenlere görkemli bir şekilde yeniden hayat veren bir film “Tenten’in Maceraları”...
Herge’in yarattığı, uluslararası beğeni kazanmış ve unutulmaz karakterleri temel alan filmin öyküsü, meraklı genç muhabir Tenten (Jamie Bell) ile sadık köpeği Milu’nun, bomba gibi bir sırra ev sahipliği yapan bir maket gemi bulmasıyla başlar. Asırlık bir gizemin içine çekilen Tenten, İvan İvanoviç Sakharine’in (Daniel Craig) hedefi olur...

Haberin Devamı

Tenten’le keşif yolculuğu
“Okuduğum ilk macerasından beri, Tenten aklımdan ve yüreğimden çıkmadı. Kaderimde, Tenten’le birlikte bir şeyler yapmak ve bir keşif yolculuğuna çıkmak olduğunu biliyordum.”

Steven Spielberg
Zamana meydan okuyan bir serüven iki çağdaş ustayla buluşuyor: Yaratıcısı Herge, Steven Spielberg ve Peter Jackson... Çizgi roman kahramanı Tenten, dünyanın dört bir yanında yürekleri durduracak bir dizi serüvenle küresel bir fenomen haline geldi...

“Tenten’in Maceraları” sinemada

Okul Öncesinde Değer Eğitimi

Prof. Dr. Gülçin Alpöge’nin yazdığı kitap Bilgi Yayınevi’nden çıktı

Bu kitap, çocuklarda etik (ahlaki) değerleri geliştirmek isteyen öğretmenlere ve anne-babalara yardımcı olmak düşüncesiyle hazırlanmış. “Toplumların güvenle işleyebilmesi, yeni yetişen vatandaşların etik değerleri yürekten benimsemesinden geçer. Bir toplumda etik değerler uygulanmıyorsa, o toplum tedirgindir.” Prof. Dr. Gülçin Alpöge’nin bu kitabı, yeni nesillerin yetişmesinde sorumluluk alan herkes için bir başucu kitabı niteliğinde.
Çocukların, “etik kurallar” da diyebileceğimiz değerleri deneme-yanılma yöntemiyle öğrenmeleri yerine, erken yaşta benimsemelerini amaçlayan bu çalışmada; değerler, üniteler halinde ele alınarak oyunlarla, etkinliklerle, masal, öykü, şiir, şarkı ve drama senaryolarıyla desteklenmiş.

Kitabın konu başlıkları
* Doğru seçim yapabilme
* Dürüstlük
* Sevgi
* Saygı
* Cesaret
* İyilik
* Sorumluluk
* Adalet (hakça davranmak)
* Arkadaşlık
* Barışıklık (huzur)

Gülçin Alpöge kimdir?

Prof. Dr. Gülçin Alpöge İstanbul’da doğdu. 1955 yılında Amerikan Kız Koleji’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi’nde başladığı eğitimini New York Üniversitesi’nde sürdürdü ve yüksek lisans programını tamamladı. 13 yıl okul öncesi kurumlarda öğretmenlik ve müdürlük yaptıktan sonra akademik hayata geçti. İstanbul Üniversitesi’nde psikolinguistik konusunda doktora yaptı, 2002’de profesör oldu. Akademik kitapları, makaleleri ve hazırladığı eğitim programları bulunuyor.
30’a yakın çocuk kitabı hazırlayan, öyküleri yayımlanan, öykülerini okuduğu bir kasedi çıkan yazar, masalları ve halk hikâyelerini çocuklar için yeniden kaleme alıyor. Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde ders veren Alpöge evli ve bir oğlu var.

Haberin Devamı

“Tenten’in Maceraları” sinemada

ALKEV

Haberin Devamı

Miço okul gezileri sürüyor

Yeni öğretim dönemiyle birlikte, Miço kaldığı yerden okul gezilerine başladı. Bu haftanın okulları Büyükçekmece ALKEV İlköğretim, Çekmeköy Yiğit İlköğretim ve Florya Küçük Şeyler Anaokulu’ydu...


ALKEV, Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı’nın Büyükçekmece’deki Özel İlköğretim Okulu.
ALKEV’e en son üç yıl önce gitmiştik. Yeni ve eski öğrencilerle bir araya geldik. Etkinliğimiz çok eğlenceli geçti. Cep telefonlarıyla ve e-mail yazışmalarıyla ortaya çıkan kısaltmalar üzerine konuştuk. Öylesine yenilikler getirmişler ki dilimize, bunlara yenilik demek ne denli doğru bilmiyoruz. Örneğin, nny (ne var ne yok), dç-m (derslere çalıştın mı) ss (seni seviyorum), shs (seni hiç sevmiyorum), sne (senden nefret ediyorum) gibi... Bunlar söyleşi sırasında aldığımız notlar. Öğrencilerden biri, bu kısaltmaların Almanca ve İngilizce yazışmalarda da olduğunu söyledi. Zaten, kısa konuşma alışkanlığı dünya dillerini saran bir virüs olarak yaşamını sürdürüyor. Biz de burada Türk dilinin özellikleriyle ilgili “Kabuk” adlı dramamızı çoketkileşimli bir oyun olarak oynadık. Bir anı fotoğrafı çektirip ALKEV’den ayrıldık.

YİĞİT İLKÖĞRETİM OKULU
Yiğit Okulları’nın anaokulunu, yine Çekmeköy’de geçtiğimiz yıl ziyaret etmiş ve bu güzel okula başarılar dilemiştik. Bu yıl Yiğit Okulları ilköğretim bölümlerini de açtı. Başında deneyimli bir eğitimci Adnan Özbek var. Son derece modern ve depreme dayanıklı bir okul mekânı olarak hazırlanmış olan bu güzel eğitim kurumunun konferans salonu bile bir tiyatro salonu güzelliğinde. Sınıfları 30 metrekare, 16 kişilik ve 16 derslikten oluşan okul, 320 kişilik bir butik okul olarak düşünülmüş. Bilgisayar sınıfları, araştırma yapma, bilgi toplama ve düzenleme, farklı programları kullanarak sunum yapma becerilerini geliştirme amacıyla yapılandırılmış. Okulda bir de yüz metrekarelik buz pisti var. Burada oldukça eğlenceli bir gün geçirdik ve çok güldük. Okul çıkışında, Yiğit Okulları’nın Van deprem bölgesine yaptığı yardım kolilerini de kamyona hep birlikte yükledik.

FLORYA KÜÇÜK ŞEYLER ANAOKULU
Florya Küçük Şeyler Anaokulu’na bu ilk ziyaretimiz. Küçük Şeyler yeni bir anaokulları zinciri. Daha şimdiden sayıları 20’ye ulaştı. Yalnızca Ankara’da iki, İstanbul ve İzmir’de üçer şubesi var. Okul, gücünü ve farklılığını Prof. Dr. Üstün Dökmen’den alıyor. Vizyonları, suflör kullanmadan yaşamayı öğrenen çocuklar yetiştirmek; topluma çocuksu değerleri, insani değerleri sunmak ve yaygınlaştırmak. Küçük Şeyler 2006 yılında eğitim hayatına başladı. Prof. Dr. Üstün Dökmen ve uzman psikolog Süleyman Hecevil tarafından yapılmış bir proje. Küçük Şeyler Anaokulu bilim ve sanat temelli bir okul. Çocuk merkezli yaratıcılığı önemsiyor; çocuklarda bilgi, merak ve araştırma isteklerini geliştirmeyi hedefliyor.
Çocuğun çok yönlü gelişimini dikkate alıyor, özgürce deneyimler kazanabilmesine olanaklar tanıyor ve fırsatlar sunuyor. Aynı zamanda da bir aile akademisi.