Pazar Yazlıklar açıldı

Yazlıklar açıldı

22.06.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yazla beraber yeni mekanlar açıldı. Kimi manzaralı bir bahçe, teras ya da çatı katı kimi müzik ama hepsi lezzetli bir mönü vaat ediyor

Yazlıklar açıldı



Ankara’nın Kaliforniyalısı
Ağaçlar ve yeşilliklerle çevrili üç katlı bir Ankara malikanesinden dönüştürülen Ivy, Ankara’da Kaliforniya mutfağı sunan tek restoran. İçi, adını aldığı sarmaşıklarla çevrili olan mekanın duvarları ve tavanı camlarla kaplı. Mönüdeki kırmızı et ve tavuk çeşitleri mantar, şarap, ekşi krema, soya ve biber soslarıyla servis ediliyor. Bunun dışında hafta içi kahvaltı tabakları, çavdar ekmeği içinde çorbalar verilen mekanda diğer günlerde wrap, krep, makarna, sandviç ile Meksika mutfağından quesadilla, fajita ve gordita da var. Ana mönüdeki kırmızı et ve tavukların fiyatları 10-17 milyon lira arasında değişiyor. Pazar günleri açık büfe brunch mönüsünden 20 milyon liraya faydalanmak mümkün. Mekan sabah 10.00’dan gece 01.00’e kadar açık. Tel: (0312) 466 45 70

Güney Park’ta barbekü keyfi
Ritz-Carlton otelinin içindeki Güney Park bu ay tekrar açıldı. Mekanda Uzak Doğu barbeküleri, özel üretim dondurmalar sunuluyor. Mönüsünün önemli özelliklerinden biri tercih ettiğiniz yemeği, yanında servis edilen malzeme ve soslarla dilediğiniz gibi süsleyebilmeniz. Tel: (0212) 334 44 44

Her salı limitsiz Türk mutfağı
Hilton Otel’in içinde yer alan Veranda Bar&Grill de kısa süre önce açılan restoranlardan. Mekanda geleneksel Türk ve Akdeniz mutfağından örnekler sunuluyor. Mönüdeki yemekler arasında ızgara levrek, sıcak börek çeşitleri, yoğurtlu kebap, mantı, sepette gevrek deniz mahsulleri, imam bayıldı, ağaç çileği ve şerbetle servis edilen, sütlaç, baklava gibi Türk damak tadına uygun çeşitler var. Mekanda ayrıca salı akşamları herkesin istediği kadar yiyebildiği özel Türk spesiyalleri, cuma günleri ise balık geceleri düzenleniyor. Türk spesiyalleri gecesine katılım kişi başı 25 milyon lira. Telefonla rezervasyon yapıldığında yüzde
10 indirim uygulanıyor. Veranda Bar&Grill haftanın yedi günü açık. Tel: (0212) 315 60 00

Fındıklı’da denize bir adım uzaklıkta
Yazın gelmesiyle açılan mekanlardan biri de bildik Boğaz hattının dışında ama denize bir o kadar yakın bir yer olan Fındıklı’da. Sardunya Fındıklı manzarası kadar mutfağıyla da iddialı. Bu iddialarının nedeni mekanın sahibi Sedat Zincirkıran’ın yiyeceklerin çoğunu "kendi formülleriyle" hazırladığını söylmesi. Bunlar arasında özel işlemlerden geçen etler, özellikle de antrikot müşteriler arasında çok ünlü. Mönüsünde Fransız, Çin, Akdeniz, Türk, Meksika mutfaklarından örnekler bulunan mekanın spesiyalleri arasında pazı yaprağında levrek sarma, pastırmalı ızgara börek, patlıcan salatası, torik lakerdası ve füme ördek bulunuyor. Tel: (0212) 249 10 92

Boğaz manzarası eşliğinde caz

20 yıldır makyözlük yapan, "Bir Demet Tiyatro"da canlandırdığı penceredeki göçmen kadın tiplemesiyle tanınan Suzan Kardeş aynı zamanda restoran işletmeciliği de yapıyor. 10 yıl önce önce Arnavutköy’de açtığı "Bekriya" yenilenerek bir ay önce "Suzan" adıyla hizmet vermeye başladı. Daha önce sadece meyhane olan mekana kafe, restoran ve Jazz Room eklendi. Ve Suzan artık gündüz de hizmet veriyor.
40 kişilik kapasiteye sahip olan Jazz Room’da pazartesi geceleri caz öğrencilerini, pazar günü hariç diğer günlerde saat 23.30-02.00 arasında Ayşe Gencer Trio’yu Boğaz manzarası eşliğinde dinleyebilirsiniz. Girişte ödeyeceğiniz kişi başı 10 milyon liraya bir yerli içki de dahil.
Çatı katındaki camlarla kaplı meyhanede 21.00-24.00 arasında kanun eşliğindeki sanat müziği var. 30 kişilik kapasiteye sahip meyhanede sekiz çeşit meze, ara sıcak, ana yemek olarak Balkan köftesi ve yarım küçük rakıdan oluşan fix mönü kişi başı 25 milyon lira.
Tel: (0212) 257 04 69