Galatasaray UEFA, Milan'ı Avrupa'dan 1 yıl men etti

UEFA, Milan'ı Avrupa'dan 1 yıl men etti

27.06.2018 - 17:52 | Son Güncellenme:

UEFA, Finansal Fair Play kuralları nedeniyle Avrupa kupalarından 1 sezon için men etti. UEFA’nın açıklamasında, “Önümüzdeki iki sezon içerisinde katılım hakkı kazanması durumunda sıradaki Avrupa kupasına katılmaktan men edilmiştir” denildi

UEFA, Milanı Avrupadan 1 yıl men etti

Celal Umut Eren / Skorer.com

Haberin Devamı

İtalya'nın köklü kulüplerinden Milan için UEFA’dan beklenen karar resmen açıklandı.

Milan, UEFA tarafından Avrupa kupalarından men edildi. Finansal Fair Play kurallarında dolayı bir süredir hakkında inceleme yürütülen İtalyan kulübü ile ilgili son karar verildi.

UEFA’nın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Milan’ın bir yıllık ceza aldığı kaydedildi. UEFA’nın açıklamasında, "Kulüp Finansal Kontrol Organı, Milan Kulübü'nün finansal fair play kurallarını ve özelde başa baş kuralını ihlal etmesiyle ilgili dosyasında karar vermiştir. Kulüp, önümüzdeki iki sezon içerisinde (2018-19 ve 2019-2020) katılım hakkı kazanması durumunda, sıradaki Avrupa kupasına katılımdan men edilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

Ayrıca kararın CAS’a taşınabileceği de ifade edildi.

Böylecek, gelecek sezon Avrupa Ligi’nde oynamaya hak kazanan Milan, bu turnuvada yer alamayacak. Bu kararın ardında da Serie A’yı 8. Sırada bitiren Fiorentina, kırmızı-siyahlı takımın yerine Avrupa Ligi’nde boy gösterecek.

Milan geçtiğimiz sezon yeni oyuncu yatırımlarına tam 200 milyon euro harcayarak Finansal Fair Play kurallarını aşmıştı.