Balayı kurabiyesi tarifi
Sütsüz, yumurtasız ve içerisinde tereyağı olmayan balayı kurabiyesi için malzemeleri hazırlayın. Yapımı oldukça çok basit olan ve az malzeme isteyen balayı kurabiyesi özellikle süt ve yumurta gibi besinlere alerjisi olanlar için çok sevilecek. Kurabiyenin orijinali sade ve kakaolu olarak biliniyor. İster kakaolu isterseniz de sade yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. İşte balayı kurabiyesi tarifi...
Malzemeler
-2 su bardağı fındık
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı pudra şekeri
-2 su bardağı un
-2 yemek kaşığı kakao (yarısını kakaolu yapmak isterseniz)
Balayı Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
-Fındıkları rondoda yağı çıkana kadar çekin.
-Rondo çektiğiniz fındığa diğer kalalan tüm malzemeleri ekleyin. (kakao hariç)
-Dondurma servis kaşığı ile şekillendirin ya da elinizle şekil verin.
-Hamuru isterseniz iki eşit parçaya ayırıp yarısına 2 tepeleme yemek kaşığı kakao ekleyin.
-180 derece önceden iyice kızdırılmış fırında 10 veya 15 dakika kadar pişirin.
Püf noktası: Bu kurabiyede önemli olan fındığı rondodan geçirirken minik boy bir rondo kullanın. Fındık iyice macun kıvamına gelmeli ve yağını çıkartmalı.