Geri Dön

Talaş Böreği Tarifi

Milföy hamurundan hazırlanan ve çıtır çıtır olan talaş böreği tarifini sizinle paylaşıyoruz. Yapımı çok kolay ve ağızda dağılan talaş böreği için malzemeleri hazırlayın! Peki, etli talaş böreği nasıl yapılır? İşte etli talaş böreği tarifi...

Talaş Böreği Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

500 gram sote kuşbaşı
1 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet orta boy haşlanmış havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı sıcak su
10 adet milföy hamuru

Üzeri için malzemeler:

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı çörek otu
- yemek kaşığı susam

Talaş Böreği Nasıl Yapılır?

Çıtır çıtır ve ağızda dağılan talaş böreği tarifini sizinle paylaşıyoruz. En çok aranan tarifler arasında yerini alan talaş böreği, milföy hamuruyla hazırlanıyor. Yapımı kolay lezzeti de bir o kadar güzel olan talaş böreği tarifi için malzemeleri hazırlayın! Peki, talaş böreği nasıl yapılır? İşte çıtır çıtır etli talaş böreği tarifi...

1. adım: Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Sote kuşbaşı etleri mümkün olduğunca küçültün.

2. adım: Ayıklanmış bezelye tanelerini kaynar suda haşlayın. Renk ve besin değerlerini kaybetmemesi için soğuk-buzlu suya atıp şoklayın. Suyunu süzüp bekletin.

3. adım: Kabuğunu soyduktan sonra kısa bir süre haşladığınız havucu minik küpler halinde kesin.

4.  adım: Tereyağı ve zeytinyağını küçük bir tencerede eritin. Sote kuşbaşı etleri yüksek ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun. Kuru soğanları ekleyip pişirme işlemini sürdürün.

5. adım: Domates salçasını katıp karıştırın. Haşlanmış bezelye, havuç ve sıcak suyu ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede etler yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çeken etli iç harcı tuz ve dağ kekiğiyle lezzetlendirin. Ilınması için dinlendirin.

6. adım: Oda ısısında çözdürdüğünüz milföy hamurlarının orta kısımlarına hazırladığınız etli iç harçtan koyun. Üçgen ya da kare şeklinde kapatın.

7. adım: Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz böreklerin üzerine ayçiçek yağıyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu ve ay çekirdeği içi serpiştirin.

Son adım: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun. 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber