Geri Dön

Hazırlaması 30 dakikadan az sürüyor! Fırında ton balıklı ve brokolili makarna tarifi

Pratik ve hızlıca hazırlanan sağlıklı tarifleri sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. Bu sefer fırında ton balıklı ve brokolili makarna tarifine yer verdik. Diyet yapanlar ya da sağlıklı beslenenler bu tarifi rahatlıkla öğünlerine ekleyebilirler. 30 dakikadan az bir sürede hazır olan bu makarnayı mutlaka deneyin. İşte fırında ton balıklı ve brokolili makarna tarifi...

Hazırlaması 30 dakikadan az sürüyor! Fırında ton balıklı ve brokolili makarna tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 paket penne makarna 
250 gr brokoli 
40 gr tereyağı
40 gr sade un
600 ml yarım yağlı süt
75g çedar peyniri
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
1 konserve süzdürülmüş ton balığı  
2 dilimlenmiş olgun domates (isteğe bağlı)

Fırında Ton Balık ve Brokolili Makarna Nasıl Yapılır?

MİLLİYET. COM. TR / PEMPENAR ÖZEL 

1. adım: Büyük bir tencerenin yarısını suyla doldurun ve kaynatın. Makarnayı ekleyip, haşlayın.

2. adım: Makarnayı ocaktan almadan önce donmuş veya çözülmüş brokoliyi tencereye ekleyip, makarnayla birlikte son 2-3 dakika yumuşayana kadar pişirin.

3. adım: Bu arada tereyağı, un ve sütü bir tencerede orta ateşte karışım köpürene kadar ısıtın. Çırpma teli ile pürüzsüz ve kıvamlı hale gelene kadar sürekli çırpın.

4. adım: Un ve tereyağı karışımı koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra çedar peynirinin yarısını içine ekleyin karıştırmaya devam edin. Son olarak tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin.

5. adım: Makarnayı ve brokoliyi büyük bir kevgir içinde süzün ve önceden ısıtılmış fırına dayanıklı bir kaba aktarın. Ton balığını makarna ve brokolinin üzerine dökün.

6. adım: Peynir sosunu makarna karışımının üzerine dökün, ardından dilimlenmiş domatesleri ekleyin. Kalan çedar peynirini üzerine serpin.

Son adım: Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 4-5 dakika boyunca üzeri kızarana kadar pişirin ve hemen servis yapın.

Afiyet olsun.
 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber