Geri Dön

Kilo aldırmayan fırında çıtır çıtır kabak cipsi tarifi

Patates kızartması yerine geçebilecek hafif ve kilo aldırmayan bir tarife ne dersiniz? Üstelik hazırlaması 25 dakikadan daha kısa sürüyor ve sonrasında da tadıyla sizi resmen ele geçiriyor. Televizyon karşısında, yemeklerde ya da misafiriniz geldiğinde sunmak için çok güzel bir alternatif olan fırında acılı kabak cipsi yapımını sizlerle paylaşıyoruz...

Kilo aldırmayan fırında çıtır çıtır kabak cipsi tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

4 orta boy kabak

Zeytinyağı

2 çay kaşığı limon suyu 

Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber 

Yarım çay kaşığı tuz

Fırında Çıtır Çıtır Kabak Cipsi Nasıl Yapılır?

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

1. adım: Fırınınızı 120 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. Fırın tepsinize pişirme kağıdınızı serin.

2. adım: Kabakları daire şeklinde eşit kalınlıkta dilimleyin. Dilimlediğiniz kabakları tepsiye dizerek havlu peçete ile ıslaklığını alın. Bu arada kabakları birbirlerinin üzerine gelmeyecek şekilde dizin.  Yan yana dizerken aralarında az bir mesafe bırakabilirsiniz.

3. adım: Kabakların üzerinde azıcık zeytinyağı gezdirin, mümkünse sprey zeytinyağı kullanmanız çok daha iyi olur. Zeytinyağından sonra limon, kırmızı toz biber ve tuzu da kabaklara serpin.

4. aşama: 1 saat boyunca 1-2 kere tepsilerin yönünü değiştirerek kabaklarınızı pişirmeye devam edin. Sonraki 1 saatte ise kabak dilimlerini çevirin ve her 10 dakikada bir kontrol ederek nemini kaybedene, rengi dönene kadar pişirin. Çıtırlaşan kabak dilimlerini bir tabağa aktarabilirsiniz.  

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber