Geri Dön

Limon Peltesi Tarifi

Sadece 4 malzemeden oluşan limon peltesi tarifi, en eski tatlılardan biri. Hem yapımı kolay hem de lezzetli olması sebebiyle de acil günlerde yardımınıza koşacak. Peki, limon peltesi nasıl yapılır? İşte limon peltesi tarifi...

Limon Peltesi Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 limon
1 limon kabuğu rendesi
3 su bardağı su
7 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı buğday nişastası
Dilerseniz: Kremşanti

Limon Peltesi Nasıl Yapılır?

Limon peltesi tarifi, çocukluk dönemi tatlılarından. Üstelik evde olan malzemelerle yapılabildiği için yapımı kolay tatlılardan biri. Limon peltesi tarifini dilerseniz hiçbir aroma eklemeden de sadece 3 malzeme ile yapabilirsiniz. İşte limon peltesi tarifi...

1. adım: Limonları sıkın ve bir tanesinin kabuklarını rendeleyin.

2. adım: Su, limon suyu, şeker ve nişastayı tencereye ekleyip iyice karıştırın.

3. adım: Ocağın altını yakın ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.

4. adım: Tamamen kaynadıktan sonra ocaktan alın ve kaselere boşaltın.

5. adım: Soğuduktan sonra dolaba koyun ve 1 saat daha bekletin. Dilerseniz bu aşamada üzerine kremşanti sıkabilirsiniz.

İşte limon peltesi yapmak bu kadar basit.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber