Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

28 Nisan sabahına büyük heyecanla uyandım çünkü yılın en sevdiğim organizasyonu olan Fizy Liselerarası Müzik Yarışması’nın dev finalinde, üçüncü kez jüride yer alacaktım. Her sene olduğu gibi, hayranlıktan ağzım beş karış açık halde, tüm gün süren yarışmanın her saniyesinden çok etkilendim.

Türkiye çapındaki yarışma, bu yıl katılımcı rekoru kırdı. Elemelere 49 ilden 557 okul, 2 bin 911 liseli katıldı. Ön jürinin seçtiği 29 ekiple, Fizy uygulaması üzerinden internet oylamasıyla seçilen altı ekip finale kaldı. Finalist ekiplerin hepsi birbirinden iyiydi. Zaten binlerce kişilik kalabalığın arasından final hakkı kazanmaları, canlı yayınlanan ve eşi benzeri olmayan bu önemli yarışmada, Bostancı Gösteri Merkezi gibi dev bir sahneye çıkmaları bile her biri için ömür boyu unutulmayacak bir ayrıcalık...

Haberin Devamı

GENÇLERİN DEV FİNALİ RÜYA GİBİYDİ

Genç müzisyenler gurur veriyor

Fizy Liselerarası Müzik Yarışması, sadece gençler değil, Türkiye için de büyük bir şans. Organizasyon sayesinde her yıl geleceği parlak genç müzisyenler kazanıyoruz. “Bu yarışma bizim için büyük fırsat” diyen liseliler, aylarca büyük final için emek veriyor. Ödül alan ekiplerin performanslarını Fizy uygulamasından izlemenizi tavsiye ederim, yetenekleri anlatmakla olacak gibi değil, sahnede tam anlamıyla devleşiyorlar!

Enerjisi bir an bile düşmeden su gibi akan ödül töreninde; Kalben, Ece Seçkin, Çağatay Akman, Gökhan Akar ve ‘Pop Efsanesi Ödülü’nün takdim edildiği Nükhet Duru sahne aldı.

Enerji demişken, 21 yıldır yarışmayı sunan Ataman Erkul’un da adrenalinin tavan yapmasında büyük etkisi var!

GENÇLERİN DEV FİNALİ RÜYA GİBİYDİ

Standartların çok üzerindeydi

Bu yıl ilk kez verilen ‘Barış Manço Ödülü’ için hazırlanan video, beni o kadar duygusallaştırdı ki, gözyaşlarıma engel olamadım. Yeri çok ayrı olan bu ödülü vermek üzere Lale ve Batıkan Manço da aramızdaydı. Ben, Turkcell Digital Yayıncılık ve Pazarlama Müdürü Taner Güdüoğlu’yla birlikte Sahne Performansı Ödülleri’ni verdim. Favori ekiplerimin zafer kazandığı kategoride, sanki kendim ödül alıyormuş gibi mutluluktan uçtum! Bu arada dereceye girenler büyük para ödüllerinin sahibi oluyor.

Haberin Devamı

“Böylesi kusursuz ve standartların çok üzerindeki bir organizasyon için kaç kişi çalışıyor?” derseniz, 20 kişilik beyin takımı haricinde tam 230 kişi!

Yarışmanın kurucusu Serhat Hacıpaşalıoğlu, müzik listelerinde zirveye çıktığı ve hayranlıkla karşılandığı her ülkede, Türkiye’ye gurur yaşatmakla kalmıyor kendi kariyerine gösterdiği özenin aynısını genç müzisyenlerimiz için de gösteriyor. End Productions ekibi ve Fizy’le her yıl kusursuzluğun kitabını yazmaya devam ediyor.

Bizlere de hem ışık saçan gençlerimizle, hem de bu muhteşem organizasyonla gurur duymak düşüyor.